Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.05.2010.

17:51

Lipi skratio spisak za SP

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Marčelo Lipi saopštio je ne računa na Fabija Grosa i Antonija Kandrevu za predstojeće Svetsko prvenstvo.

Izvor: LP

Autor: LP

Default images

Lipi je u utorak na konferenciji za novinare rekao da je precrtao dvojac Juventusa sa spiska igrača koji će putovati na Mundijal u Južnu Afriku.

"Rekao sam Fabiju da mi je žao što sam morao da donesem ovakvu odluku, ali ona je ispravna. Ne mogu da biram igrače na osnovu starih zasluga", rekao je Lipi u Rimu.

Groso je u finalu SP 2006. godine bio strelac penala u poslednjoj seriji koji je Italiji doneo pobedu protiv Francuske i titulu svetskog šampiona.

Lipi će na pripreme koje počinju u nedelju u Sestrijereu povesti 28 igrača, a konačan spisak saopštiće do 1. juna. "Azuri" će u okviru priprema za Mundijal odigrati prijateljske utakmice protiv Meksika i Švajcarske. Italija će u Južnoj Africi igrati u grupi sa Novim Zelandom, Slovačkom i Paragvajem.

Na Lipijevom spisku nalaze se:

Golmani: Đanluiđi Bufon, Morgan de Santis, Federiko Marketi i Salvatore Sirigu.
Odbrana: Salvatore Boketi (Đenova), Leonardo Bonuči (Bari), Fabio Kanavaro (Juventus), Matija Kasani (Palermo), Đordjo Kjelini (Juventus), Domeniko Krišito (Đenoa), Kristijan Mađo (Napoli), Đanluka Zambrota (Milan).
Sredina terena: Mauro Kamoranezi (Juventus), Andrea Kosu (Kaljari), Daniele de Rosi (Roma), Đenaro Gatuzo (Milan), Klaudio Markizio (Juventus), Rikardo Montolivo (Fjorentina), Anđelo Palombo (Sampdorija), Simone Pepe (Udineze), Andrea Pirlo (Milan).
Napad: Marko Borijelo (Milan), Antonio di Natale (Udineze), Alberto Đilardino (Fjorentina), Vinćenco Jakinta (Juventus), Đampaolo Pacini (Sampdorija), Fabio Kvaljarela (Napoli), Đuzepe Rosi (Viljareal).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve