Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.05.2010.

17:04

Dodatne sudije i dalje na probi

Komitet Međunarodne fudbalske federacije za pravila igre odlučio je da se eksperiment sa dvojicom dodatnih sudija produži još dve sezone.

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

Tako nije prihvaćen predlog da se već sada ozvanični učešće dvojice dodatnih sudija koji nadgledaju šesnaesterac.U protekloj sezoni utakmice sa petoricom sudija na terenu u seniorskoj konkurenciji igrane su samo u Ligi Evrope. Oni stoje pored gol aut linija i isključivo prate dešavanja u šesnaestercu.

Komitet za pravila igre u utorak je odlučio da svim kontinentalnim federacijama dozvoli da na dobrovoljnoj bazi primenjuju to pravilo i u naredne dve godne, nakon čega će se ponovo razmotriti sve dobre i loše strane.

"Poslaćemo cirkularno pismo svim pojedinačnim članicama FIFA, kao i svim konfederacijama i zatražiti da nas obeveste da li primenjuju to pravilo i kakva su iskustva", rekao je generalni sekretar FIFA Žerom Valke.

Najveći zagovornik ideje da se ozvaniče dodatne sudije je predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini, koji je prisustvovao sastanku Komiteta za pravila igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve