Oguči Onijevu - nije sve u parama

Fudbaler Milana Oguči Onijevu zatražio da odigra jednu sezonu u Milanu bez ikakve nadoknade.

Izvor: B92
Podeli

Defanzivac reprezentacije SAD i italijanskog Milana Oguči Onijevu zatražio je od svog sadašnjeg kluba produženje ugovora na još jednu sezonu – ali bez ikakve nadoknade!

Onijevu koji je stigao na "San Siro" sa epitetom jednog od najperspektivnijih igrača iz SAD, pokidao je tetivu tokom oktobra 2009. godine i nije odigrao ni jedan meč u Seriji A (nastupio je u nekoliko mečeva LŠ).

U eri surovog profesionalizma, gest Onijevua privukao je veliku pažnji američkih medija, koji "glorifikuju" i odaju priznanje igraču koji je i na ovaj način pokazao privrženost klubu.

Ovim povodom AC Milan koji je odmah produžio ugovor Onijevuu do 2013.godine, oglasio se zvaničnim saopštenjem u kome se između ostalog navodi " da je ovo neuobičajen gest koji će klub znati da ceni, i na kome se zahvaljuje mladom igraču".

Interesantno, ovo nije prvi slučaj da jedan igrač Milana želi na ovaj način da se oduži klubu. Legendarni Argentinac Redondo, nakon teže povrede u poznim godinama, zatražio je od čelnika kluba da mu se ugovor sa italijanskim klubom redukuje na "minimalac" jer je smatrao da ne zaslužuje toliki novac za sedenje pored terena.

Onijevu je u Milan stigao iz Standarda, pre toga je nastupao za Mec i Njukasl.

strana 1 od 2 idi na stranu