Crvena zvezda otputovala u Čikago

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su za Čikago gde će od 19. do 22. maja učestvovati na turniru sa Pari Sen Žermenom, poljskom Legijom i Čikago Fajerom.

Izvor: B92 Srbija, SAD
Podeli

"Ukazana nam je velika čast i naši fudbaleri su dobili priliku da steknu veliko iskustvo. Nećemo se ponašati turistički, shvatamo ovaj turnir kao takmičarski i želimo da se u Beograd vratimo sa trofejom, mada će to biti izuzetno teško jer naš čekaju kvalitetni rivali", rekao je za klupski sajt sportski direktor Ivan Adžić.

Zvezda će prvi meč igrati 19. maja sa Legijom. Ako pobedi 22. maja će igrati protiv boljeg iz duela Pari Sen Žermena i Čikaga za trofej turnira. Ukoliko izgubi boriće se za treće mesto.

Adžić je podsetio da je Zvezda poslednji put u Čikagu i SAD bila pre više od 20 godina, te da kod tamošnjih Srbi postoji ogromno interesovanje za sadašnji dolazak crveno-belih.

Put SAD zbog povreda nisu krenuli Pavle Ninkov i kapiten Nikola Lazetić, kao i Dejan Lekić koji će biti na pripremama sa reprezentacijom Srbije.

Srbi iz Čikaga su se organizovali i Crvena zvezda će imati veliku podršku sa istočne tribine stadiona Čikaga za koju su naši zemljaci kupovali karte. 

strana 1 od 2 idi na stranu