Nova vest
Fudbal

Petak, 14.05.2010.

22:55

Serija A: Roma čeka kiks Intera

Da li će Inter osvojiti peti uzastopni Skudeto saznaćemo u nedelju kada 'neroazuri' gostuju Sijeni u poslednjem kolu Serije A.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ukoliko se desi čudo i novi drugoligaš pobedi finalistu LŠ, svoju šansu će imati Roma koja takođe igra van svog stadiona, u Kjevu. Razlika između rivala je dva boda.

Jedino se još vodi borba za četvro mesto koje vodi u LŠ, a kandidati su Sampdorija koja dočekuje Napoli, i Palermo koji gostuje Atalanti. Dva giganta italijanskog fudbala, Milan i Juventus igraju na "San Siru".

Sijena - Inter

Sijena je završila učešće u prvoj ligi, sledeće sezone će igrati u Seriji B. Jedini motiv protiv Intera mogao bi biti želja da se tim pred svojim navijačima dostojno oprosti od Serije A. Ipak, teško je očekivati da će Inter prepustiti bilo šta slučaju pa bi i remi bilo veliko iznenađenje. Inter u Sijenu stiže u punom sastavu, bez povređenih igrača, dok će kod domaćina duel propustiti Pratali i Pegolo.

Inter mora da pobedi u Sijeni, ali Žoze Murinjo ne može da prestane da razmišlja o predstojećem finalu Lige šampiona u Madridu 22. maja.

"Još uvek nismo šampioni, imamo još jedan meč, ali ne mogu, a da ne razmišljam o finalu Lige šampiona sa Bajernom. Trudiću se da ne mislim o tome, ali je to veoma teško s obzirom da je klub na to čekao skoro 50 godina".

"Ovo su odlučujući trenuci u sezoni. Sve je u ova poslednja dva meča. Sada moramo biti maksimalno bliski i verovati jedni drugima u ovim bitnim danima"
, istakao je Murinjo.

Kjevo – Roma

Kiks Intera čekaće Roma koja gostuje nezgodnom Kjevu. Upravo su "leteći magarci" u prošlom kolu mnogo namučili milanski tim jer ssu uspeli da se vrate sa 4:1, na 4:3. Tu su ipak stali. Roma je za malo pre sedam dana sama rešila pitanje šampiona jer je 80 minuta gubila od Kaljarija. Ipak, alfa i omega 'vučice', kapiten Frančesko Toti je sa dva gola produžio nadu. Roma u Veroni neće moći da računa na povređenog Baptistu, dok Rise pauzira zbog kartona. Domaći tim ima nešto više problema, ali će dva ključna igrača Pelisije i Granoče biti spremni.

Sampdorija – Napoli, Atalanta - Palermo

Još nije poznat četvrti putnik u Ligu šampiona, a za četvrto mesto se bore Sampdorija i Palermo. Tim iz Đenove ima dva boda više, pa će im protiv Napolija biti dovoljan i bod. Palermo kao i Roma ide u goste otpisanom timu, Atalanti, a pored pobede moraju i da navijaju za Napolitance. Palermo je propustio šansu da u prošlom kolu pobedi Sampdoriju i dođe do željene pozicije, ali na Siciliji je bilo 1:1. Sada ostrvljani igraju u Bergamu gde neće biti Simplicija i Brešana.

Milan – Juventus (subota)

U meču koji je potpuno nebitan, dva giganta Milan i Juventus će igrati za prestiž. Ovaj duel bi u normalnim uslovima bio derbi kola, a možda i Evrope, ali su nekadašnji prvaci Evrope daleko od stare slave. Milan je koliko toliko u vrhu, igraće Ligu šampiona, dok je Juventus na mala vrata došao do kvalifikacija Ligu Evrope. Treneri dva tima,Leonardo i Alberto Zakeroni posledni put će voditi ove ekipe.

Serija A, 38. kolo:
20:45h Lacio - Udineze
20:45h Milan - Juventus

Nedelja:
15:00h Kaljari - Bolonja
15:00h Kjevo - Roma
15:00h Atalanta - Palermo
15:00h Sampdoria - Napoli
15:00h Bari - Fiorentina
15:00h Katanija - Đenoa
15:00h Sijena - Inter
15:00h Parma - Livorno

Tabela:: Inter 79, Roma 77, Milan 67, Sampdorija 64, Palermo 62, Napoli 59, Juventus 55, Đenoa 51, Parma 49, Fiorentina 47, Bari 47, Udineze 44, Kjevo 44, Kaljari 43, Lacio 43, Katanija 42, Bolonja 41, Atalanta 35, Sijena 31, Livorno 29

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve