Nova vest
Fudbal

Petak, 14.05.2010.

16:20

Togu ukinuta zabrana učešća na KAN

Afrička fudbalska konfederacija (CAF) ukinula je Togu četvorogodišnju zabranu učešća na Kupu afričkih nacija,

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Izvršni komitet CAF je danas na sastanku u Kairu, na zahtev predsednika Ise Hajatua, odlučio da ukine suspenziju Togu", navodi se u saopštenju CAF. Reprezentacija Toga se u januaru ove godine, na poziv svoje Vlade, povukla sa Kupa afričkih nacija u Angoli, pošto su u zasedi na putu ka toj zemlji, u provinciji Kabinda, ubijena dvojica reprezentativaca i vozač autobusa.

Dok je čitav svet izražavao saosećanje za tragediju koja je zadesila selekciju Toga, CAF je doneo odluku da nacionalnoj selekciji te zemlje zabrani učešće u naredna dva ciklusa Kupa afričkih nacija, uz obrazloženje da su "igrači bili primorani da odustanu od takmičenja zbog pritiska Vlade".

Predsednik FIFA Sep Blater je početkom ove sedmice čelnicima CAF preporučio da se Togu, koji se u međuvremenu žalio Međunarodnom sudu za arbitrazu u sportu, ukine zabrana takmičrenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve