Nova vest
Fudbal

Petak, 14.05.2010.

14:42

Koreja angažovala navijače iz Kine

Navijačima Severne Koreje neće biti omogućeno da putuju u Južnu Afriku i bodre svoj tim na SP, ali će severnokorejski fudbaleri ipak imati podršku 1.000 Kineza.

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

Kako je objavila kineska agencija Hsinhua, u pekinškoj kancelariji Severnokorejskog sportskog komiteta obezbedili su hiljadu karata koje će biti date odabranim navijačima. Njjma će biti plaćen boravak u Južnoj Africi, a navodi se da će prisustvovatu utakmicama koja će Severna Koreja igrati protiv Brazila i Portugalije.

Nije poznato da li će Kinezi bodriti Severnokorejce i na utakmici protiv Obale Slonovače.

Među navijačima koji će putovatu u Južnu Afriku su i neke poznate ličnosti, koje su prethodnih godina predvodile kineske navijače prilikom gostovanja reprezentacije Kine.

Državna televizija u Pjongjangu prikazala je ispraćaj koji je nacionalnom timu, koji je otputovao na pripreme, priređen na aerodromu u glavnom gradu.

Veliki broj ljudi mahao je zastavicama, a devojke su obasipale cvećem fudbalere dok su ulazili u avion.

U kratkoj izjavi selektor reprezentacije Severne Koreje Kim Jong Hun je rekao da će ekipa u Južnoj Africi "ostvariti veliki uspeh".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve