Nova vest
Fudbal

Petak, 14.05.2010.

12:11

Kameron lobira kod Blatera

Novi premijer Velike Britanije Dejvid Kameron pozvao je predsednika FIFA Sepa Blatera telefonom ne bi li lobirao kandidaturu Engleske za organizaciju SP 2018.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Kameron je u telefonskom razgovoru uverio Blatera da će "britanska vlada uraditi sve što može da bi podržala i pospešila kampanju Engleske", kao i da je njegova želja da taj turnir bude najveći do sada. Engleska je jedan od devet kandidata za organizovanje Svetskih prvenstava 2018. ili 2022. godine, mada se Kameron fokusira na domaćinstvo 2018.

Svih devet kandidata su u petak podneli zvanična dokumenta za kandidaturu, a delegat Engleske na skupu u Cirihu biće Dejvid Bekam. Domaćini oba turnira biće izabrani u decembru.

"Uradićemo sve što je u našoj moći da obezbedimo Engleskoj čast da bude domaćin ovakvog događaja. Svetsko prventsvo je manifestacija koja uzbuđuje svet kao malo koja druga. Bilo da je u pitanju godina slave, kao 1966. kada sam ja rođen, ili godina agonije, kao ono što nam se desilo 2006, svako ima pregršt sećanja u vezi sa ovim turnirima", rekao je Kameron u izjavi za medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve