Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.05.2010.

20:24

Brazil bez Ronaldinja i Adriana

Selektor reprezentacije Brazila Dunga objavio je spisak igrača na koje računa za Svetsko prvenstvo, a na njemu se ne nalaze Adriano, Ronaldinjo i Pato.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Dunga je, takođe, odbio da podlegne pritisku i zato nije pozvao i mlade igrače Santosa Paula Enrikea Gansa i Nejmara, dok se na širem spisku za Južnu Afriku nalazi veliki broj defanzivaca.

Ronaldinja Dunga nije zvao u nacionalni tim od aprila prošle godine kada je bio u lošoj formi, ali je ove sezone pokazao bolja izdanja u Seriji A, ali to, ipak, nije bilo dovoljno za selektora. S druge strane Adriano je prošle godine bio najbolji strelac brazilskog šampionata kada je njegov Flamengo osvojio titulu, ali je imao uspona i padova u formi. Dunga je već ranije rekao da se Pato neće naći na spisku i zbog takvih odluka igra Brazila će mnogo zavisiti od Kake i ukoliko njega zadesi neka povreda selektor 'karioka' neće imati mnogo opcija.

Na Dunginom spisku se nalaze:
golmani: Žulio Cezar (Inter), Doni (Roma), Uerlo Gomeš (Totenhem)

odbrana: Maikon (Inter), Danijel Alveš (Barselona), Žilberto (Kruzeiro), Lusio (Inter), Žuan (Roma), Luizao (Benfika), Tijago Silva (Milan), Mikel Bastos (Olimpik Lion)

sredina: Žilberto Silva (Panatinaikos), Felipe Melo (Juventus), Ramires (Benfica), Elano (Galatasaraj), Kaka (Real Madrid), Žulio Baptista (Roma), Kleberson (Flamengo), Žosue (Volfsburg),

napad: Robinjo (Santos/Mančester siti), Luis Fabiano (Sevilja), Nilmar (Viljarreal), Grafite (Volfsburg)

Brazil će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi G sa Portugalom, Severnom Korejom i Obalom Slonovače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve