Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.05.2010.

18:22

Bez razgovora o regionalnoj ligi

Beogradski Partizan bio je domaćin regionalnog sastanka Asocijacija Evropskih klubova (ECA), koja okuplja 144 fudbalska kluba i koja je naslednik grupe G-14.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Taj regionalni sastanak ECA u organizaciji Partizana, predstavlja najozbiljnije okupljanje klubova iz regiona do sada. Na stadionu Partizana pod jednim krovom našli su se predstavnici 17 klubova iz Srbije, Bosne i Hercegodine, Bugarske, Češke, Mađarske, Litvanije, Moldavije, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske i Slovačke.

Privilegiju da bude domaćin predstavnicima klubova ispred Partizana pripala je portparolu kluba Marku Vjetroviću, koji je i član radne grupe za takmičenje pri ECA, a pored njega u radnom predsedništvu bili su i predstavnik Dinama Damir Vrbanović, Crvene zvezde Dan Tana, kao i administrativac ECA Deval Diederik.

Za istim stolom sedeli su predstavnici velike četvorke nekadašnje države, Partizana, Crvene zvezde, Hajduka i Dinama, i to po prvi put na ovim prostorima od raspada bivše Jugoslavije. Ipak, na sastanku nije bilo govora o osnivanju regionalne fudbalske lige na prostoru bivše Jugoslavije.

"Ni reči nije bilo o toj ligi. Znate da ta priča traje već deset godina, ali za sada nema značajnijeg pomaka", rekao je Damir Vrbanović predstavnik zagrebačkog Dinama.

"Problematično je mnogo toga, bezbednost, format takmičenja, sponzori, pa i UEFA", naveo je Vrbanović.

Bord ECA nije mogao da odabere bolje vreme da 'crno-belima' dodeli organizaciju sastanka, s obzirom na to da je samo dva dana ranije odigran večiti derbi, pa je većina predstavnika klubova, članica ECA, bila gost Partizana na večitom derbiju.

Na sastanku se razgovaralo o problemima sa menadžerima, transferima fudbalera mlađih od 18 godina, finansijskom fer-pleju, kao i o ograničenju broja igrača u klubovima, koje proizilazi iz toga.

Asocijacija Evropskih klubova ili skraćeno (ECA) je telo pri UEFA koje je formirano u januaru 2008. godine kao zamena za G–14 grupu i Forum evropskih klubova, koji su prestali sa radom onog trenutka kada je osnovana asocijacija, a u članstvu trenutno ima 144 evropska kluba. Predsedavajući je bivši reprezentativac Nemačke Karl Hajnc Rumenige. Cilj asocijacije je da klubove članove predstavlja na najbolji mogući način, kao i da štiti njihova prava pred UEFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

8 h

U fokusu

Vidi sve