Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.05.2010.

16:51

Nemačka i Mađarska umesto Ukrajine?

Ukoliko Ukrajina ne završi na vreme izgradnju stadiona za Evropsko prvenstvo 2012. godine, UEFA bi mogla neke utakmice da prebaci u Nemačku ili Mađarsku.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Evropsko prvenstvo 2012. trebalo bi da zajednički organizuju Poljska i Ukrajina, ali zbog velikog kašnjenja na radovima i infrastrukturi u Ukrajini, postoji velika šansa da bi barem dva stadiona u Nemačkoj, odnosno Mađarskoj, mogla da organizuju određen broj mečeva.

Prema rečima predsednika UEFA Mišela Platinija, u ovom trenutku postoji i druga rezervna varijanta, prema kojoj bi se utakmice igrale na šest stadiona u Poljskoj. U slučaju da to ne bude moguće, Nemačka i Mađarska biće zamoljene da preuzmu deo organizacije.

Utakmice završnog turnira prvenstva Evrope trebalo bi da budu igrane u po četiri grada u Ukrajini i Poljskoj. Platini je istakao da će UEFA do kraja juna odlučiti da li će Ukrajini biti oduzeta organizacija šampionata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve