Nova vest
Fudbal

Subota, 08.05.2010.

22:45

Lids u Čempionšipu!

Fudbaleri Lids Junajteda pobedom nad Bristol Roversom (2:1) u poslednjem kolu engleske Lige jedan izborili su direktan plasman u Čempionšip.

Izvor: Uroš Ž.

Autor:Uroš Ž.

Default images

Ekipe Lidsa, Milvola i Čarltona pred poslednje kolo regularnog dela sezone bile su u prilici da izbore direktan plasman u Čempionšip. Lids je imao bod prednosti u odnosu na Milvol i dva više od Čarltona i uspeo je da zadrži tu bodovnu prednost. Bristol je poveo golom Dafija, ali su Hauson i Bekford doneli važnu pobedu Lidsu. Norič je ranije osvojio titulu u engleskog Prvoj diviziji.

Lids je igrao sa igračem manje od 33. minuta, kada je isključen Maks Gradel. Gosti su poveli golom Darila Dafija u 48. minutu. Deset minuta kasnije izjednačujući pogodak postiže Džonatan Hauson, a gol za pobedu i veliko slavlje na Eland roudu postigao je najbolji igrač Lidsa fantastični Džermejn Bekford.

I konkurenti Lidsa za drugu poziciju na tabeli bili su uspešni u poslednjem kolu. Milvol je slavio protiv Svindona sa 3:2, dok je Čarlton na gostujućem terenu pobedio Oldam sa 2:0.

U plje-ofu za plasman u Čempionšip sastaće se Milvol i Hadersfild, dok drugi par čine Čarlton i Svindon.

Džilingam, Vikom, Sautend i Stokport igraće sledeće sezone u Ligi dva, četvrtom rangu engleskog fudbala.



Hroniku pada Lids Junajteda sa vrha evropskog fudbala u treću englesku ligu čitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve