Doktori: Tores propušta početak SP

Kako navodi glavni doktor Liverpula Piter Brukner, golgeter Fernando Tores neće biti spreman za početak Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

AYIzvor: B92, Guardian Španija
Podeli

Oporavak dvadesetšestogodišnjeg napadača posle druge operacije usled povrede meniskusa protiče dobro, ali klub ne želi da žuri sa njegovom rehabilitacijom, pošto bi obnavljanje povrede značilo i propuštanje starta sledeće sezone Premijer lige. Ipak, Brukner priznaje i da razume veliku želju igrača da zaigra za svoj tim na Svetskom prvenstvu, koje počinje za oko 40 dana.

"On se dobro oseća i svakako da je u potpunosti posvećen rehabilitaciji, a znam da je on tip koji bi i mogao da uspe da se blagovremeno oporavi od ovakve povrede. Dok je povreda još "sveža" ne smemo ništa da prognoziramo, ali smatram da bi mogao da zaigra u završnici SP, ukoliko nastavi da se oporavlja ovim tempom", rekao je Brukner, koji će i sâm biti prisutan u Južnoj Africi.

Doktor je dodao i da klub neće žuriti sa Toresovom rehabilitacijom, pošto žele da budu sigurni da će biti na raspolaganju Liverpulu već na početku sezone 2010/2011.

"Nama je bitno da ga ne požurujemo zato što želimo da se u potpunosti oporavi i da svi iz toga mogu da izvuku dugotrajnu korist. Ipak, razumemo da je njemu igranje na SP veoma važno i nadam se da ćemo naći kompromis po kome će moći da igra u Južnoj Africi, a da ne ugrozi svoje zdravlje za jesenji deo sezone", zaključio je Brukner.

strana 1 od 2 idi na stranu