Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.05.2010.

23:05

Zašto Zajednica štiti Čukarički?

Zajednica Superlige, odnosno disciplinski sudija Nikola Latinović, mimo propisa štiti Čukarički, bukvalno tokom čitavog prolećnog dela sezone, pišu 'Novosti'.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Klub sa Banovog brda je već morao da isplati dvojicu bivših igrača, Pericu Stančevskog i Nebojšu Savića, po izvršnoj presudi koja je doneta 26. 10. 2009. godine. Rok za isplatu od 90 dana odavno je istekao, s tim što je disciplinski sudija Zajednice Nikola Latinović prekršio ovlašćenje i odobrio Čukaričkom da obaveze izmiri do 31. 12. 2009. godine.

Pomenute igrače zastupa sindikat “Nezavisnost”, koji je do sada, shvatajući situaciju u klubovima i vodeći se obećanjima, izbegavao preduzimanje drastičnih mera.

„Na zasedanju IO Zajednice u februaru prihvaćen je predlog generalnog sekretara FSS Zorana Lakovića o asignaciji duga Crvene zvezde prema Čukaričkom za Vilotića, odnosno “brđana” prema igračima, i to sve od novca koji crveno-beli zarade od Lav kupa. Novac mesecima stoji u FSS, ali nije isplaćen, iako su svi zakonski rokovi prošli jer Zajednica i klubovi krše propise i ne potpisuju asignaciju čekajući kraj sezone. Oni ne samo da nisu sproveli odluku, odnosno suspendovali klub, već ga nisu ni opomenuli“, kaže predsednik “Nezavisnosti” Mirko Poledica.

Treba podsetiti da je Čukarički prošle sezone izgubio meč sa Radom za “zelenim stolom” zbog istih stvari, kao i da je zbog “slučaja Jolović” bio pritiskan od Zajednice koja je tada striktno poštovala propise. Šta se to promenilo u šest meseci?

Slična situacija je i sa Smederevom. Bivšem štoperu Vladimiru Sanduloviću duguju 8.100 evra, postoji izvršna presuda, ali je razlika sa slučajem igrača Čukaričkog u tome što još nije prošlo 90 dana od njenog donošenja, pa ne može da se donese odluka o suspenziji kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve