Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.05.2010.

22:41

Žorž Lekens novi selektor Belgije

Fudbalski stručnjak Žorž Lekens prihvatio je da po drugi put u karijeri preuzme funkciju selektora reprezentacije Belgije.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Fudbalska Federacija Belgije saopštila je da je postigla dogovor sa Lekensom koji će nacionalni tim preuzeti posle iznenadnog odlaska selektora Dika Advokata. Lekens je tokom svog prvog mandata Belgiju odveo na Svetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine. Međutim, 60-godišnji Belgijanac je ubrzo nakon eliminacije u grupnoj fazi takmičenja podneo ostavku.

Lekens je ove sezone sa velikim uspehom vodio ekipu Kortrijka, sa kojom se plasirao u plej-of belgijskog prvenstva. Sa druge strane, sada već bivši selektor Dik Advokat napustio je tu funkciju 15. aprila, kako bi mogao da preuzme selekciju Rusije.

Reprezentacija Belgije nije uspela da se plasira na neki veliki turnir još od Mundijala 2002. godine, pa će prvi zadatak novog selektora biti plasman na naredno Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve