Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.05.2010.

19:29

Neredi na stadionima u Engleskoj

Engleska policija je saopštila da je uhpsila osam osoba u neredima koji su usledili posle meča Čempionšipa između Šefild Venzdeja i Kristal Palasa (2:2).

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Zahvaljujući tom remiju Kristal Palas je uspeo da zadrži drugoligaški status, dok će domaći Šefild naredne sezone igrati u Trećoj ligi. U neredima je napadnut i defanzivac Kristal Palasa Klint Hil. On je po završetku utakmice dobio nekoliko udaraca u glavu od domaćih navijača, koji su po završetku utrčali na teren, ali je Hill, na kraju, uspeo da pobegne u tunel.

Fudbalska Asocijacija (FA) saopštila je da će u utorak, nakon razgovora sa službenim licima i pregleda video materijala, doneti odluku o daljim akcijama vezanim za taj incident. Sa druge strane, policija je najavila nova hapšenja.

Nereda je bilo i na utakmici Nacionalne konferencije koja je odlučivala o tome ko će izboriti plasman u Četvrtu ligu. Fudbaleri Jorka slavili na gostovanju protiv Lutona (1:0) i tako izborili plasman u plej-of koji se igra na Vembliju. Domaći navijači su posle poraza pokušali da se obračunaju sa igračima Jorka, koji su na terenu počeli da slave plasman u plej-of. Usledio je sukob sa policijom i redarima u kome su pristalice Lutona bacale flaše na teren, pa je gostima trebala zaštita kako bi stigli do svlačionica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve