Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.05.2010.

17:49

Van Basten menja Leonarda?

Bivši centarfor Milana Holanđanin Marko van Basten kandidat je da preuzme kormilo trofejnog italijanskog kluba, preneli su italijanski mediji.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Jedan od najvećih igrača u istoriji Milana bio je u užem izboru i prošle sezone, a sportski dnevnik "Gazeta delo Sport" tvrdi da mu je klupa "rosonera" ovoga puta mnogo bliža. Brazilac Leonardo skoro sigurno odlazi na kraju sezone pošto klub nije osvojio nijedan trofej, ali i zbog loših odnosa sa predsednikom Silvijom Berluskonijem koji je kritikovao često neubedljive igre tima.

Legendarni napadač, koji je u dresu Milana osvojio dve uzastopne titule prvaka Evrope 1989. i 1990, afirmisao se kao trener vodeći reprezentaciju Holandije na prvenstvu sveta 2006. godine u Nemačkoj i na prvenstvu Evrope 2008. u Austriji i Švajcarskoj. Kasnije je trenirao
Ajaks, a ostavku u amsterdamskom klubu podneo je krajem prošle sezone.

Van Basten je dres Milana nosio od 1987. do 1993. i na 147 utakmica postigao je 90 golova, dok je za nacionalnu reprezentaciju Holandije na 58 mečeva postigao 24 pogotka.

Pored Van Bastena, kandidati za novog trenera Milana za sada su još njegov zemljak Frank Rajkard i domaći stručnjaci Mauro Tasoti, Filipo Gali i Masimilijano Alegri.

Dva kola pre kraja sezone Milan je trećeplasirani na tabeli Serije A sa devet bodova manje od vodećeg Intera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve