Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.05.2010.

13:59

Održan sastanak uoči finala Kupa

U cilju priprema za finalnu utakmicu Lav kup Srbije, koja će biti odigrаnа 5. mаjа, u prostorijama FS Srbije je održan Organizacioni sastanak.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Na sastanku su se, pored čelnika FSS, našli i članovi uprave Crvene zvezde i Vojvodine, finalista Kupa. Tokom sastanka razmotreni su aspekti vezani za bezbedno odigravanje meča i definisane bezbedonosne mere. Akcenat je usmeren na rad sa navijačkim grupama i njihovo informisanje o bezbedonosnim merama koje su definisane Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja.

U cilju dodatnog informisanja navijača i izbegavanja nepotrebnih i nepoželjnih situacija FSS je podsetio ljubitelje fudbala na sledeće:

"Otvaranje kapija stadiona FK "Partizan" je u 18.30 sati, a prilazi ulazima na kojima će se vršiti kontrola biće posebno dizajnirani.
Da ranijim dolaskom na stadion mogu izbeći nepotrebnu gužvu, a u cilju njihove zabave organizator utakmice je priredio posebni program.
U skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama pravo ulaska u stadion imaju lica koja poseduju ulaznice i lične karte, dok lica mlađa od 16 godina mogu ući uz pratnju roditelja ili staratelja. Ulazak u stadion neće biti dozvoljeno licu koje svojim ponašanjem ili stanjem ukazuje da može prouzrokovati bilo koji oblik nasilja, odnosno licu kome je od strane pravosudnih organa izrečena mera zabrane prisustvovanju sportskim priredbama. Kontrolu ulaznica i pregled lica vršiće redarska služba, uz korišćenje tehničkih pomagala. Pravo ulaska u stadion biće oduzeto licu koje odbije kontrolu ili pregled redarske službe. Na ogradi oko sektora teren ne mogu se kačiti transparenati koji bi ometali rad službenih lica".


FSS napominje da na stadion nije dozvoljeno uneti vatreno oružje, kao i bilo koji predmet koji bi nekome mogao naneti povredu, pirotehnička sredstva, ali i velike zastave ili transparente, alkoholna ili duga pića i predmete izrađene od čvrstih materijala.

Svaki oblik ponašanja koji se može protumačiti kao agresivan, neprijateljski ili verbalno neprijatan, biće najstrože sankcionisan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve