Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.05.2010.

12:29

Lev ne vodi Kuranjija na Mundijal

Selektor Nemačke saopštio da neće voditi napadača Šalkea u Južnu Afriku.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev objavio je danas da u državnom timu "pancera" na šampionatu sveta koji, će biti održan u Južnoj Africi od 11. juna do 11. jula, neće biti napadača Šalkea Kevina Kuranjija.

Kuranji je sezonu na izmaku odigrao u fantastičnoj formi postigavši 18 pogodaka za tim iz Gelzenkirhena, pa su novinari očekivali da ga selektor Lev vrati u reprezentaciju.

Lev je izbacio Kuranjija iz selekcije u oktobru 2008. godine kada je napadač Šalkea napustio stadion na poluvremenu kvalifikacionog meča za SP protiv Rusije jer nije bio ni među rezervama. Lev je izjavio da Kuranji neće igrati za 'Pancere' dok je on selektor.

Međutim, Kuranjijeva sjajna forma ove sezone dala je povod javnosti da pozove Leva da preispita svoju odluku. Čak je i nacionalna fudbalska ikona Franc Bekenbauer pozvao Leva da vrati Kuranjija u reprezentaciju jer ima obavezu da na Svetsku prvenstvo vodi najbolje igrače.

Kuranji je za Nemačku nastupao 52 puta i postigao 19 golova.

Na Mondijalu u Južnoj Africi Nemci će igrati u D grupi sa reprezentacijama Srbije, Gane i Australije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve