Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.04.2010.

17:33

Teves: "Vidić najteži rival ikada"

Fudbaler Mančester Sitija Karlos Teves izjavio je da je Nemanja Vidić, njegov bivši saigrač u Mančester Junajtedu, najteži protivnik kojeg je imao.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

„Igrao sam protiv njega i trenirao sa njim. On je briljantan odbrambeni igrač, veoma je snažan i moćan. Tu je i Silvan Distin. Slično Vidiću, koristi snagu i vrlo je težak suparnik. I Majkl Doson je odličan, izgubili smo 3:0, a on mi nije dozvolio ni da ’uđem’ u meč. Znam da ne igra za reprezentaciju, ali on je najbolji engleski defanzivac protiv kog sam igrao“,

U nastavku razgovora za „Dejli mejl“.Teves se požalio da fudbaleri nisu zadovoljni ritmom treninga u poslednje vreme. Menadžer Roberto Mančini okuplja ekipu dva puta dnevno kako bi ih što bolje uigrao, pošto je cilj Sitija osvajanje četvrtog mesta na tabeli, koje sledeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Igrači nisu srećni. Na kraju smo duge sezone, očekuju nas velike utakmice. Umorni smo, ali i dalje treniramo dva puta dnevno, ujutro i popodne. Sledećeg dana treniramo dva sata. Ne shvatam. Ali, molim vas, on je trener a ja sam igrač. On je glavni. Nismo u sukobu", rekao je Argentinac.

Teves je još rekao da mu se nije naročito dopao poster na kojem je pisalo „Dobrodošao u Mančester“ kada je prešao iz Junajteda u Siti jer misli da je to više bilo provociranja rivala nego prava dobrodošlica. Takođe, Argentinac kaže da poštuje sve klubove u kojima je do sada igrao.

Kada je reč o Mančester Sitiju, smatra da je ’građanima’ potrebno još godinu ili dve kako bi izrasli u veliki klub, a Teves je mišljenja i da je prethodni menadžer Mark Hjuz olako otpušten.

„To je njihov klub (odnosi se na vlasnike), njihov novac. Ali, ako me pitate da li mislim da je to bila prava odluka odgovor je ’ne’. Igraću za bilo kojeg menadžera, igram za dres i moram da poštujem prava osoba koja donose odluke da menjaju stvari, ali tim se ne formira preko noći. Odluka je doneta prebrzo, ne možeš toliko novca da uložiš i da otpustiše menadžera posle pet meseci“.

Mančester Siti je trenutno četvrti na tabeli Premijer lige sa 62 boda iz 33 utakmice, četiri više i utakmicom više od Totenhema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve