Piksi najbolja 'desetka' Marselja

Navijači Olimpik Marselja izabrali su Dragana Stojkovića Piksija za najboljeg ofanzivnog igrača u 110 godina dugoj istoriji ovog kluba.

Izvor: B92 Francuska
Podeli

Na sajtu Olimpika se povodom 110 godina od osnivanja kluba bira 'drim tim', a centralno mesto u toj ekipi pripalo je Piksiju. Stojković je u Olimpik prešao 1991. godine iz Crvene zvezde, nakon što je odigrao briljantno Svetsko prvenstvo u Italiji za reprezentaciju Jugoslavije.

Iste godine u finalu Kupa šampiona u Bariju izgubio je upravo od ’crveno-belih’, a u dresu francuskog tima odigrao je 37 utakmica i zabeležio 22 pobede. Stojković je nakon loma noge prešao u Veronu, u Marselj vratio već sledeće godine i ostao je do 1994. kada je otišao u Japan.

„To je za mene velika čast, nešto posebno. Ući u najbolji tim u istoriji kluba kakav je Olimpok Marselj je zaista nešto fenomenalno. Olimpik je bio moj prvi inostrani klub posle Crvene zvezde.

Imao sam u tom periodu odlične ponude nekih velikih evropskih klubova, ali ja sam se odlučio za Marselj jer je imao igrače koji mogu da osvoje Ligu šampiona. Igrao sam zajedno sa Papenom, Vodlom, Mozerom, Bolijem i Kantonom. Bio je to dobar izbor“, rekao je Stojković za zvanični sajt kluba.

Na sajtu Olimpik Marselja Stojkovića opisuju kao verovatno najboljeg tehničara koji je ikada nosio dres Olimpika.