Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.04.2010.

23:30

Liverpul - Benfika (TVB92, 21.05h)

Liverpul beleži vrlo loše rezultate ove sezone i Liga Evrope jedini je način da se ’Crveni’ iskupe pred navijačima.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Hoće li uspeti u tome pogledajte u četvrtak od 21.05h na TVB92, kada Liverpul dočekuje Benfiku u revanšu četvrtfinala u nadi da će nadoknaditi zaostatak iz lisabonskog okršaja (1:2). „Znamo da će biti teško, ali u prošlosti je mnogo puta bilo tako, pa smo uspeli da ’isplivamo’. Imamo Enfild i navijače iza sebe, pokazaćemo želju, strast, posvećenost i pružiti maksimum“, kaže golman Pepe Reina.

Rezervni golman reprezentacije Španije svestan je da Liverpul iza sebe nema baš blistavu sezonu. U Premijer ligi ’Crveni’ zauzimaju šestu poziciju sa 55 bodova, a još su prisutni jedino u Ligi Evrope.

„Mi, fudbaleri prvi smo koji znamo da sezona nije bila baš sjajna, nije bila dovoljno dobra. Trebalo je da budemo bolji. Ali, još imamo šanse da osvojimo trofej i to je uvek važno za klub. Sada je na nama da ga trijumfujemo u Ligi Evrope, moramo da budemo uporni“, kaže Reina.

Fernado Tores uzroke loših partija L’pula, koji je prošle godine u PL osvojio čak 86 bodova, vidi u odlasku ključnih igrača.

„Prodaje Arbeloe, Hipije i Alonsa bile su veliki gubitak. Sami (Hipija) nije igrao svake nedelje, ali bio je za desetku na i van terena, a fudbaleri poput Ćavija Alonsa su veoma retki. On je bio motor tima, a kada promenite motor, potrebno je vreme da ponovo proradi“.

Takođe, Tores je rekao da je loš start psihološki loše uticao na ceo tim, a da su situaciju pogoršale i brojne povrede,

Odluka menadžera Rafe Benitesa da zameni Fernanda Toresa na meču sa Birmingemom (1:1) izazvala je dosta polemike.

„Fernando se osećao prilično umorno u Birmingemu“, pravda se Benites i komentariše Toresovu izjavu o odlascima igrača, „Saglasan sam sa njim u pogledu mnogo stvari. On se trudi i ostali igrači se trude, ali teško je da ćemo napredovati dok ne budemo našli pravog investitora“,

Menadžer ’Crvenih’ neće moći da računa na Alberta Akvilanija, koji je povredio skočni zglob na treningu, a Fabiju Aureliju, Martinu Škrtelu i Martinu Keliju predstoji još nekoliko sedmicam pauze. Insua i Babel su suspendovani.

Maksi Rodriges, pojačanje iz Atletika, nije registrovan za nastupe u Ligi Evrope, a alternative za poziciju po boku su Josi Benajun i Dirk Kujt.

„Znamo da je Benfika vrlo dobar tima, ali i mi smo. Imamo samopouzdanja i znamo da možemo da pobedimo ako budemo odigrali dobro. Nismo imali sreće ove sezone, brojni su bili problemi sa povredama a nekada jednostavno nismo igrali dobro. Ipak, ako osvojimo Ligu Evrope i pobedimo na pet poslednjih ligaških mečeva, biće to uspešna sezona“, izjavio je holandski reprezentativac.

Benfici neće moći da pomogne napadač Havijer Saviola, koji je povredio stopalo na utakmici sa Bragom za vikend, ali će Oskar Kardozo (šest golova u LE) predvoditi navalu Portugalaca.

Nastup štopera Luisaa je neizvestan, ali je Brazilac rekao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da zaigra uprkos povredi kolena.

„Ulazimo u ovaj meč sa željom da pobedimo. Igraćemo sa mnogo duha i pokušaćemo da radimo iste stvari kao prošli put. Imam iskustva sa igranjem u Engleskoj, tamo je specifična atmosfera i oni igraju bolje, ali kada izađemo na teren zaboravimo na sve i koncentrišemo se“, izjavio je Luisao.

Najveća opasnost odbrani Portugalaca predstavljaće Fernando Tores.

„On je briljantan igrač, ali mi moramo da obratimo na pažnju na ono što mi radimo. Nema tajni – treba da budemo skromni i da damo maksimum“, kaže brazilski internacionalac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve