Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.04.2010.

18:28

S. Koreja se priprema u Zimbabveu

Vlada Zimbabvea potvrdila je u sredu da će se fudbalska reprezentacija Severne Koreje u toj zemlji pripremati za predstojeće Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Ministar turizma Zimbavea Volter Mzembi saopštio je da je vlada pozvala pet selekcija da učestvuju na pripremnom turniru, među kojima su i Engleska i SAD, ali da je samo Severna Koreja prihvatila poziv. Mzembi je u Harareu rekao da je to pokušaj da se oživi turizam u toj zemlji i dodao da su iz istog tog razloga kontaktirali selekcije Australije i Brazila.

"Od pet zemalja koje smo zvali u Zimbave, samo je Severna Koreja potvrdila dolazak, ali i ostanak do kraja maja, kada će otići u Južnu Afriku na Svetsko prvenstvo", rekao je Mzembi.

On nije otkrio tačan datum dolaska severnokorejske delegacije, ali su ambasada te zemlje i ministarstvo turizma Zimbabvea naveli da će fudbaleri 25. maja doputovati u Afriku. Zimbabve ima problema sa politički izazvanim nasiljem i tešku ekonomsku situaciju. Vlada te države navela je da se nada da će privući 100.000 turista pre i posle Mundijala.

Severna Koreja je na Mundijalu poslednji put učestvovala 1966. godine, a u Južnoj Africi će igrati u Grupi G, sa Brazilom, Portugalom i Obalom Slonovače.

Međutim, odlukom severnokorejskog vođe Kim Džong Ila direktnih prenosa iz Južne Afrike uopšte neće biti. On je tako svojim zemljacima uskratio mogućnost da gledaju fudbal. Snimci će biti montirani tako da korejska selekcija izgleda bolje, dok će snimci celih mečeva biti emitovani samo u slučaju da Severna Koreja pobedi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve