Nova vest
Fudbal

Petak, 02.04.2010.

18:42

Šalke i Bajern odlučuju o šampionu

Borba za titulu u Bundesligi konačno bi mogla da dobije rasplet posle velikog derbija 29. kola između dva lidera, Šalkea i Bajerna.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Ovaj duel pokušaće da iskoristi Bajer da se eventualnim trijumfom u Frankfurtu potpuno vrati u borbu za 'salataru'. Štutgart traži mesto u Evropi, a ukoliko pobedi Menhengladbah biće mu veoma blizu, posebno ako Dortmund i Verder podele bodove. Svoju šansu traži i HSV koji dočekuje Hanover u poslednjem meču kola.

Jednako zanimljiva je i borba za opstanak. Keln Zorana Tošića se nalazi na samo tri boda od zone ispadanja, a u subotu u poslednjem meču dana dočekuje 'fenjeraša', Hertu Gojka Kačara. U drugom direktnom duelu za opstanak igraju Frajburg i Bohum, dok Nirnberg dočekuje Majnc. Aktuelni šampion Volfsburg u prvom meču u nedelju dočekuje Hofenhajm.

Predstojeći vikend u Nemačkoj proteći će u apsolutnoj pažnji duela u Gelzenkirhenu gde lider Šalke dočekuje minhenski Bajern, ekipu koja je do prošlog kola bila prva na tabeli.

Trener Šalkea Feliks Magat istakao je u petak da ga ne zanima žalba čelnika Bajerna da je teren na 'Veltins areni' tokom kup utakmice između ova dva tima u sredu bio u očajnom stanju.

"Samo znam da je Bajern ovde pobedio (2:1), a izgubio od Štutgarta na svom terenu. Šta se iz toga može zaključiti ostaviću da misle ljudi iz Bajerna".

Čelnici minhenskog tima imaju drugačije mišljenje.

"Teren ne sme biti u takvom stanju u ovako bitnom delu sezone", izjavio je predsednik Bajerna Uli Henes, koji je sugerisao da Magat želi loš teren kako bi "nadoknadio nedostatke tima".

Trener Bavaraca Luj Van Gal istakao je da bi klub u njegovoj zemlji u sličnoj situaciji bio opomenut ukoliko je stanje terena loše. Holanđanin se ipak više okrenuo duelu istakavši da ni pobeda Šalkea ne bi značila kraj za Bajern koji bi tada zaostajao pet bodova.

"I dalje možemo osvojiti 15 bodova iz preostalih pet utakmica, a pet je manje od 15".

Bundesliga, 29. kolo:
15.30h Štutgart – Menhengladbah
15.30h Dortmund – Verder Bremen
15.30h Frajburg – Bohum
15.30h Ajntraht – Bajer
15.30h Šalke – Bajern
15.30h Nirnberg – Majnc
18.30h Keln – Herta

nedelja:
15.30h Volfsburg – Hofenhajm
17.30h Hamburger - Hanover

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve