Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.03.2010.

09:43

Dostanić menja Pižona

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da je Ratko Dostanić imenovan za prvog trenera umesto Vladimira Petrovića Pižona koji je do sada obavljao tu funkciju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U zvaničnom saopštenju kluba stoji da je na vanrednoj sednici održanoj u nedelju 21. marta prihvaćen sporazumni raskid ugovora između kluba i Vladimira Petrovića Pižona. 'Crveno-beli' su se zahvalili Petroviću na saradnji, a u obrazloženju odluke navodi se da je klubu bila potrebna promena. Dostanić je nedavno bio imenovan za trenera omladinske škole Crvene zvezde.

Nezadovoljstvo igrama ’crveno-belih’ traje još od jeseni, kada je posle pobede nad BSK-om iz Borče, Petrović bio blizu smene, ali do toga ipak nije došlo. Ni tokom zimskih priprema kluba, Crvena zvezda nije bila na visokom nivou, a pobede nad Jagodinom, Radom i napretkom ostvarene u nastavku sezone, nisu donele kvalitetniju igru.

Saopštenje FK Crvena zvezda prenosimo u celosti.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Crvena zvezda je na vanrednoj sednici održanoj u nedelju 21. marta prihvatio sporazumni raskid ugovora između kluba i šefa stručnog štaba Vladimira Petrovića Pižona.

Upravni odbor FK Crvena zvezda se zahvalio Vladimiru Petroviću na svemu što je uradio u dosadašnjem delu sezone kao trener našeg kluba.

Vladimir Petrović je preuzeo tim prošle godine u veoma teškim uslovima za klub i posle 19 kola Jelen Superlige Crvena zvezda je prva na tabeli. Svi uspesi koje smo postigli i koje ćemo postići imaju i imaće pečat četvrte Zvezdine zvezde.

Upravni odbor FK Crvena zvezda i Vladimir Petrović su konstatovali da je u ovom trenutku sporazumni raskid saradnje najbolje rešenje za klub i tim kome je potrebna promena.

Upravni odbor poziva sve Zvezdaše da ostanu čvrsto uz svoj klub kako bismo na kraju sezone došli do ciljeva koje svi želimo.

Upravni odbor FK Crvena zvezda je na predlog sportskog direktora, između više kandidata, jednoglasno za novog šefa stručnog štaba izabrao Ratka Dostanića, direktora Omladinske škole. Ratko Dostanić će nastaviti da obavlja funkciju direktora Omladinske škole do imenovanja novog. Prema odluci Upravnog odbora ubuduće će šef struke imati i dodatne ingerencije nad Omladinskom školom".

Ratko Dostanić će biti promovisan u prvog trenera u nedelju u 15 časova.

Dostanić je tokom karijere vodio trinaest klubova. Trenersku karijeru započeo je u francuskom niželigašu Montlusonu, a prvi srpski klub koji je vodio bio je Obilić. Dostanić je bio trener Crvene zvezde u sezoni 2004-2005, kada su ’crveno-beli’ sezonu završili na drugom mestu, sa šest bodova u odnosu na Partizan. Poslednji trenerski angažman, Dostanić je imao u Levskom iz Sofije prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

327 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve