Nova vest
Fudbal

Petak, 19.03.2010.

20:04

Serija A: Inter bez prava na kiks

Mečevima 29. kola nastavlja se takmičenje u italijanskoj Seriji A, a vodeći Inter, u subotu, mora da pobedi Palermo ukoliko želi da zadrži lidersku poziciju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle poraza od Katanije (3:1) 'neroazuri' imaju samo bod prednosti u odnosu na drugoplasirani Milan i nemaju prava na novu grešku. Sa druge strane, njihovi gradski rivali u nedelju, na 'San Siru', dočekuju Napoli. U subotu se igraju još dva meča, Fjorentina - Đenoa i Roma - Udineze.

Inter je tokom nedelje eliminisao Čelsi iz Lige šampiona i u četvrtfinalu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja 'neroazure' očekuje duel sa moskovskim CSKA. Međutim, Inter u poslednje vreme loše igra u Seriji A, gde su zabeležili samo jednu pobedu u poslednjih šest utakmica.

Inter je u prošlom kolu poražen na Siciliju, od Katanije (3:1) i to je iskoristio Milan koji je liderima prišao na samo bod zaostatka. Inter je u poslednjih šest kola osvojio samo sedam bodova, dok su 'rosoneri' u istom periodu sakupili čak 16. Milan u nedelju na 'San Siru' igra protiv Napolija.

Sa druge strane, Palermo se bori za mesto koje naredne sezone vodi u Ligu šampiona i ove sezone nemaju poraz na domaćem terenu.

"Inter je protiv Čelsija pokazao da je poraz od Katanije prošlost. Svaka utakmica je drugačija i mi se nadamo da ćemo u subotu naći njihovu slabu tačku", rekao je trener Palerma Delio Rosi

Fjorentina, takođe, u subotu dočekuje Đenou, koja ima četiri boda prednosti u odnosu na 'ljubičaste'. Viola će u završnici prvenstva na sve načine pokušati da se domogne mesta koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone. Međutim, trener Fjorentine Ćezare Prandeli tvrdi da ne razmišlja o LŠ.

"Ne želim da maštam, u subotu igramo za nova tri poena i videćemo šta će biti. Ne zaboravimo da smo proteklih sezona, tek uposlednjem kolu dolazili do plasmana u LŠ", rekao je Prandeli.

"Želim da igrači pruže svoj maksimum i shvate da moraju do poslednjeg trenutka da se bore. To je najvažnije", dodao je on.

'Ljubičasti' su u prošlom kolu, protiv Napolija (3:1), prekinuli crnu seriju od devet mečeva bez pobede, ali su tek na desetom mestu na tabeli, sa osam bodova menje u odnosu na četvrtoplasirani Palermo. Viola u poslednjih 11 duela kod koće nije doživela poraz, dok Đenoa ima katastrofalan skor u gostima, pošto je ove sezone samo dva puta slavila na strani.

U timu Đenoe neće biti srpskog reprezentativca Boška Jankovića, koji je obnovio povredu levog kolena, zbog čega će pauzirati narednih šest meseci.

Roma, posle neočekivanog remija sa Livornom (3:3), u subotu, na svom 'Olimpiku', igra protiv Udinezea, a trener 'vučice' Klaudio Ranijeri demantuje da njegovi igrači nemaju pobednički mentalitet.

"Ljudi koji pričaju takve stvari ne poznaju trenera Rome. Ja na takve optužbe odgovaram rezultatima koje sam postigao tokom svoje trenerske karijere. Imamo priliku da postignemo veliki uspeh. Navijači moraju da znaju da ćemo sve učiniti kako bi pobedili u predstojećim mečevima", rekao je Ranijeri.

Udineze je pobedom protiv Palerma (3:2) u prošlom kolu Serije A napravio veliki korak ka opstanku u elitnom društvu. Udineze je sada 15. na tabeli, sa šest bodova više u odnosu na opasnu zonu.

"Posle trijumfa nad Palermom, nalazimo se u mnogo boljoj situaciji i možemo mirno da sačekamo meč sa Romom'', istakao je defanzivac Udinezea Đovani Paskvale.

Za tim iz Udina sigurno neće igrati Dušan Basta koji je još uvek povređen.

Serija A, 29. kolo:
Subota:
18:00 Fjorentina – Đenoa
20:45 Roma – Udineze
20:45 Palermo – Inter

Nedelja:
15:00 Milan – Napoli
15:00 Atalanta – Livorno
15:00 Bari – Parma
15:00 Kaljari – Lacio
15:00 Kjevo – Katanija
15:00 Sijena – Bolonja
20:45 Sampdorija - Juventus

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve