Nova vest
Fudbal

Petak, 19.03.2010.

16:31

Tulalan napao bivše reprezentativce

Fudbaler Liona Žeremi Tulalan napao je članove francuskog tima koja je 1998. godine osvojila SP zato što stalno kritikuju sadašnju postavu reprezentacije.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Tulalan je rekao da Francuska trenutno igra u lošoj formi, ali da igračima "idu na živce" stalni negativni komentari bivših šampiona. "Očigledno je da nismo dobri. Ne navodimo ljude na maštanje, ali Francuska se uvek mučila u kvalifikacijama", rekao je vezni igrač Liona.

Francuska je u kvalifikacionoj grupi završila na drugom mestu, iza Srbije, a na turnir u Južnoj Africi plasirala se posle baraža sa Irskom, u kojoj je Tijeri Anri rukom igrao pre nego što je namestio Vilijamu Galasu pobednički gol.

Francuska je 1998. godine je osvojila Svetsko prvenstvo, a 2000. evropsko. U timu su tada igrali, između ostalih, Zinedin Zidan, Loran Blan i Lilijan Tiram.

Tulalan je 31 put igrao za Francusku od 2006. godine, kada je debitovao kod selektora Remona Domeneka, i verovatno će biti deo tima na Mundijalu u Južnoj Africi, koji se održava od 11. juna do 11. jula.

Tulalan je rekao da igrači i dalje veruju u Domeneka, uprkos opštoj neverici u selektora.

"Ne zaslužuje ovo. Cenim ga kao čoveka i sviđa mi se kao trener. Ova atmosfera ga verovatno nervira", rekao je igrač.

Tulalan je napao i Fudbalski savez Francuske (FFF) zato što je za protivnika u prijateljskom meču izabrala evropskog prvaka Španiju, koja je ovog meseca pobedila na stadionu Francuska sa 2:0.

Španija je bila dominantan tim i odnela je prvu pobedu u Francuskoj u poslednje 42 godine.

"Nije bilo goreg izbora da nam ubije samopouzdanje. Savez se povija kako vetar duva i ne radi ništa da nam pomogne. Nikad se nisam osećao tako poniženo i bespomoćno nego u utakmicama protiv Španije i prošle sezone protiv Barselone (u Ligi šampiona sa Lionom)", rekao je Tulalan.

Francuska će u Grupi A u Južnoj Africi igrati sa Urugvajem, Meksikom i selekcijom domaćina.

"Želimo da odemo što je dalje moguće i nadam se da ćemo doći bar do četvrtfinala. Nema mnogo ljudi koji veruju u nas, ali navikavamo se na to i siguran sam da će trener uraditi sve za pobedu", rekao je Tulalan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve