Nova vest
Fudbal

Petak, 19.03.2010.

13:30

Korumpiranom sudiji smrtna kazna?!

Kineskom fudbalskom sudiji Lu Junu, koji je vodio mečeve SP u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine, zbog nameštanja sledi 10 godina robije ili čak smrtna kazna?

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Novinar španske "Marke" preneo je informaciju "Al Džazire", koja tvrdi da kineski zakon za osobe koje su primile moto od preko 10.000 dolara, predviđa smrtnu kaznu. Lu Jin je jedan od najpoznatijih kineskih sudija i na kraju karijere, 2005. godine, Fudbalski savez mu je uručio Zlatnu pištaljku, najviše priznaje koje jedan arbitar može da dobije.

Poznati sudija uhapšen je pre nekoliko nedelja sa još trojicom kolega, a u zatvoru su, zbog nameštanja mečeva, završili i mnogi predstavnici kineskog Saveza i čelnici klubova.

Sa druge strane, Evropska fudbalska unija doživotno je suspendovala ukrajinskog sudiju Oleha Orehova zbog umešanosti u nameštanje utakmica.

Odluku o doživotnoj suspenziji na osnovu informacija dobijenih od nemačke polcije, koja sprovodi obimnu istragu povodom korupcije i nameštanja fudbalskih utakmica

U slučaju Orehova UEFA nije navela koje utakmice je namestio, niti imena njegovih saradnika, ali se očekuje da će u skorijoj budućnosti biti još hapšenja i optužnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve