Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.03.2010.

23:52

Babić: "Otišao sam zbog Vojvodine"

Branko Sosa Babić je posle deset prvenstvenih mečeva napustio mesto trenera Vojvodine. Poraz od Metalca nije bio primarni uzrok.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

"Kad sam dolazio postavili smo ciljeve da Vojvodina smanji razliku za “večitima”, da pokuša da uđe u finale Kupa i da igra napadački fudbal. Za moju viziju igre nedostajali su nam levi bek i levi štoper. Ustanovili smo to u novembru ali je taj problem ostao i tokom priprema i u prva dva kola nastavka jer smo sve golove primili upravo sa te strane", istakao je Babić.

"Nije da klub nije pokušao reši problem, ali Mojsov nije bio strpljiv pa se vratio u Makedoniju, a Kizito nije želeo da produži ugovor. Igrači koji su došli ili silom prilika igrali na pomenutim mestima u ovom času ne zadovoljavaju kriterijume, ali ne kažem da ih jednog dana neće ispuniti".

Posle Kragujevca, rezonski potez je bio da se promeni sistem igre, da se pojača defanziva, ali Babić nije bio spreman da to učini.

"Neću da odstupim od principa jer bi time uticao i na svoj autoritet. Kako da igračima sad tražim drugačiju igru od one za koju sam se čak i javno deklarisao. To nisam ja i zato sam uveren da je bolje da taj problem rešava neki drugi trener. To je jedini razlog mog odlaska".

Problema je bilo sa odbranom, ali je zato vezni red i napad nagoveštavao velike mogućnosti.

"Ofanzivni deo je bio odličan, klub je zaista maestralno procenio potencijale Merebašvilija i Bilbije koji su bogatstvo ne samo za Vojvodinu već i srpski fudbal".

Povlačenje sa funkcije prvog trenera nije bežanje od odgovornosti.

"Naprotiv, otišao sam u interesu Vojvodine, jer ovaj klub ne sme da bude treći u zemlji.

Po potencijalu, uslovima i predanosti predsednika Butorovića, Voša zaslužuje da ima najbolji tim i da igra najbolji fudbal. Meni jedino imponuju aplauzi sa zapada i tvrdnje navijača da Vojvodina odavno nije igrala bolje".

Iskusni trener ne smatra da nalim odlascima iz ekipa (Čukarički, OFK, Budućnost Podgorica)da je ovakvim potezima narušavao lični imidž.

"Nemam prava da razmišljam o sebi kad su klupski interesi u pitanju. Vojvodina je prvi klub iz kog sam otišao, a da nisam osvojio trofej ili ostvario zacrtane ciljeve, ali sam odlaskom štitio njen interes. Samo klub je važan, mi ostali smo promenljiva kategorija", istakao je Babić.

Vojvodina je brzo našla zamenu za Babića. Drugi put na klupi Voše sediće Milan Đuričić koji je u sredu potpisao ugovor na godinu i po dana. Tako je Đuričić posle Dragoslava Stepanovića, Zlatomira Zagorčića, koji je vodio jedan meč i Branka Babića, četvrti trener Novosađana u ovoj sezoni.

"Nisam razmišljao ni jednog trenutka. Vojvodina je moj klub, a mnogi treneri nisu dosanjali da sednu na njenu klupu. Situacija je složena, ali uloga trenera je da upravo u problemu pokaže svoju stručnost. Gledao sam utakice Vojvodine, pratim je i poznajem igrački kadar, a “moji igrači” bili su i u Vojvodini i u omladinskoj reprezentaciji Srbije Brkić, Tadić, Medojević, Smiljanić", rekao je Đuričić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve