Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.03.2010.

23:11

Argentina slavila u Minhenu

Reprezentacija Argentine slavila je u Minhenu protiv domaće reprezentacije Nemačke golom napadača madridskog Reala Gonzala Iguaina u 45. minutu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U prijateljskom susretu dve reprezentacije koje se nalaze u prvih deset na rang listi FIFA, bolja je bila selekcija koju sa klupe predvodi Dijego Maradona. Jedini gol na meču postigao je Iguain u poslednjem munutu prvog poluvremena kada je prošao istrčalog golmana Adlera i sa 30-ak metara pogodio nebranjeni gol.

Argentinci su igrali potpuno ravnopravno sa domaćom selekcijom, a priliku da dođu do vođstva imali su posle fenomenalnog šuta Di Marije u 35. minutu.

Prvotimac lisabonske Benfike je prošao pored nekoliko igrača Nemačke i sjajno šutirao sa 15-ak metara od gola Adlera, ali je lopta posle njegovog udarca završila na prečki. Sedam minuta kasnije Iguain je postigao jedini gol na meču, svoj drugi u argentinskom dresu.



U drugom poluvremenu selektor Nemačke Joakim Lev je pokušao da sa izmenama u napadačkoj liniji svog tima dođe do izjednačujućeg gola.

Prvo je na poluvremenu Gomez zamenio svog klupskog saigrača iz Bajerna Klozea, a desetak minuta kasnije Kros je ušao umesto Milera, dok je u poslednje vreme fenomenalni Kakau zameni Ozila.

Na drugoj strani, Dijego Maradona je u 55. minutu morao da izvrši prinudnu izmenu jer Demikelis zbog povrede iznet na nosilima, pa je umesto njega u igru ušao Burdizo. Zbg povrede je 'Pibe' menjao i Hajncea.

Nemačka: Adler - Boateng, Tači, Mertezaker, Lam - Balak, Švajnštajger (Kedira) - Podolski, Ozil (Kakau), Miler (Kros) - Kloze (Gomez).

Argentina: Romero - Otamendi, Demikelis (Burdizo), Valter Samjuel, Hajnce (Klemente Gonsales) - Gutijeres, Maskerano, Veron (Bolati), Di Marija - Mesi, Iguain (Tevez).

Nemačka se na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi nalazi u grupi D, zajedno sa selekcijama Srbije, Gane i Australije. Argentina će se u prvoj fazi SP sastati sa reprezentacijama Grčke, Nigerije i Južne Koreje.

Naša reprezentacija je ubedljivo savladala Alžir sa 3:0 u prijateljskom susretu.

Reprezentacija Gane je poražena na Koševu od reprezentacije Bosne i Hercegovine sa 2:1.

Australija je u meču za plasman na Kup Azije 2011, slavila u Brizbejnu protiv reprezentacije Indonezije sa 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve