Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.03.2010.

23:58

'Karioke' lako protiv Irske

Fudbaleri Brazila savladali su u Londonu reprezentaciju Irske sa 2:0, u jednoj od poslednjih provera pred Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

'Karioke' su do novog trijumfa stigle auto-golom Kita Endrjusa u 44. i pogotkom veoma raspoloženog Robinja u 76. minutu. Fudbaler Mančester sitija, koji trenutno igra na pozajmici u brazilskom Santosu, prvo je 'namestio' vodeći pogodak, da bi se potom u završnici utakmice i sam upisao u listu strelaca.

Robinjo je tokom duela sa Irskom stvorio veliki broj prilika i najavio novi pohod Brazila na titulu svetskog prvaka. Međutim, Irci, koji neće igrati na predstojećem Mundijalu, nisu dozvolili petostrukim prvacima sveta da ih u potpunosti nadigraju.

Na startu meča, prve prilike za tim koji sa klupe vodi Italijan Đovani Trapatoni propuštaju Robi Kin i Pol Mekšejn. Ipak, Brazilci do prednosti stižu u 44. minutu. Prvo je Robinjo izbegao ofsajd zamku prilikom dodavanja Maikona, da bi potom uputio dobar centaršut, a na loptu naleće Endrjus, koji u pokušaju da otkloni opasnost pogađa sopstvenu mrežu.



U nastavku meča Kaka, Adrijano i Robinjo propuštaju brojne prilike da uvećaju prednost. Tek u 76. minutu, posle akcije u kojojoj su učestvovali i Kaka i Grafite, Robinjo postiže drugi pogodak za 'karioke' i rešava pitanje pobednika.

U sredu se igraju ukupno 32 prijateljske utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve