Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.03.2010.

23:01

Van Marvajk vodi Holandiju do 2012.

Selektor reprezentacije Holandije Bert van Marvajk produžio je ugovor sa nacionalnim fudbalskim savezom na još dve godine, pa će državni tim voditi do 2012.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bivši trener Fejenorda i Borusije Dortmund preuzeo je funkciju selektora 2008. godine od Marka van Bastena, a pod njegovim vođstvom Holanđani su trijumfalno okončali kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, osvojivši prvo mesto u Grupi devet bez izgubljenog boda.

"Primetan je napredak u poslednje dve godine, ali još nismo završili posao. Zadovoljan sam uspešnim pregovorima sa čelnicima Saveza. Smatram da produžetak saradnje sa trenerom podiže samopouzdanje ekipe i sada možemo mirno da se posvetimo pripremama za predstojeće SP", izjavio je 57-godišnji Van Marvajk.

Holandija će na Mondijalu u Južnoj Africi igrati u 'E' grupi sa Danskom, Japanom i Kamerunom. 'Lale' u kvalifikacijama za Euro 2012. godine, takođe u 'E' grupi, očekuju dueli sa selekcijama Švedske, Finske, Mađarske, Moldavije i San Marina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve