Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.03.2010.

22:40

Dogovor ECA i UEFA

Udruženje evropskih klubova (ECA) saopštilo je da je ubedilo čelnike UEFA da svim klubovima postepeno uvedu nove finansijske kontrole, počevši od 2012. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Finansijsko stanje klubova biće procenjivano u periodu od tri godine kako bi se videlo da li su u skladu sa pravilima UEFA o dugovanjima, što je preduslov za nastup u Ligi šampiona ili Ligi Evrope. Udruženje evropskih klubova tražilo je i da UEFA odbaci predlog da se to pravilo primenjuje samo na klubove koji imaju godišnji prihod veći od 50 miliona evra.

Predstavnici 92 evropska kluba su, tokom generalnog zasedanja ECA u Mančesteru, dva dana razgovarali o planovima za uvođenje ‘finansijskog fer pleja’.

Klubovi su, takođe, razmatrali predlog da ograniče timove na 25 fudbalera, dok bi imali pravo na neograničen broj igrača mlađih od 21 godine. ECA je, takođe, prihvatila predlog da se ograniči količina novca koju klubovi daju agentima za njihove usluge.

Zasedanju ECA u Mančesteru prisustvovao je i predstavnik Partizana Marko Vjetrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve