Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.03.2010.

22:23

Poreska uprava ruši Portsmut?

Britanske vlasti osporile su privremenu upravu Protsmuta, koja mu je dodeljena zbog finansijskih problema.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Poreska uprava tereti Portsmut zbog neplaćanog poreza i sada dovodi u pitanje i zakonitost imenovanja Endrua Andironikua kao privremenog upravnika kluba. Sudija Visokog suda Alester Noris rekao je da vlasnik Portsmuta Balram Čainrai imao pravo da angažuje Andronikua za upravnika kluba, kao i da moraju da se provere sve transakcije njegovog preduzeća Portpin.

Slučaj je odložen do 15. marta da bi administratori Portsmuta pripremili odgovor na navode poreske uprave da klupske finansije nisu transparentne.

"Ozbiljna pitanja se pojavljuju i zahtevaju temeljnu istragu kakve su poslove međusobno obavljali različiti vlasnici ovog kluba, kao i klub i njegovi vlasnici. U ovom trenutku, sve je zavijeno u misteriju", rekao je advokat poreske uprave Gregori Mičel.

Portsmut je prošle nedelje postao prvi klub u 18 godina, koliko postoji Premijer liga, koji je dobio privremenu upravu zbog bankrotstva.

Klub duguje 18 miliona dolara poreza, zbog čega poreska uprava želi da ga likvidira, iako je u jednom trenutku delovalo da će privremena uprava uspeti to da spreči.

Sud je dugove engleskog kluba procenio na 129 miliona dolara, što je za osam miliona više nego sto je prijavio Androniku.

"Vrlo je neobično za poverioce da ospore imenovanje privremene uprave. To je pokazatelj koliko je poreska uprava uznemirena zbog načina na koji je tretirana", rekao je stručnjak za rekonstrukciju Deni Dejvis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve