Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.03.2010.

17:11

Južnoafrikanci spremni za SP

Organizatori predstojećeg Svetskog prvenstva u Južnoj Africi ponosno su se u utorak, 100 dana pre početka turnira, proglasili spremnim za taj zadatak.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Kao Južnoafrikanci sreli smo se sa mnogo skepticizma, ali danas, kada slavimo ovaj dan, možemo da sa punim samopouzdanjem kažemo svetu da ćemo biti spremni", istakao je šef organizacionog komiteta Dani Džordan.

Zamenik predsednika Južne Afrike Kgalema Motlante kazao je da su grubi radovi završeni, da je kamen temeljac postavljen i da je sada ostalo samo da se stanovnici njegove zemlje spreme da budu dobri domaćini Mundijala.

Svečana ceremonija kojom je obeležen sve bliži početak turnira održana je u Durbanu, pošto će reprezentacija Južne Afrike sutra tamo igrati sa Namibijom.

Južnoafrikanci su se, takođe, okupili i igrali u Johanesburgu, dok su u Kejptaunu pevali nacionalni himnu.

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) istakao je da ne sumnja da će se Južna Afrika pokazati kao dobar izbor za organizatora Svetskog prvenstva.

"Sve ide prema planu. Afrika će biti domaćin Svetskog prvenstva i ne znam zašto neki ne žele da veruju u to? A tako je jednostavno verovati", zapitao se Blater.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve