Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.03.2010.

13:09

Đurić: "Svi oštećeni protiv Zvezde"

Penal koji je dosuđen za fudbalere Crvene zvezde u duelu sa Jagodinom, podigao je veliku “prašinu” u srpskoj javnosti.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nakon izjave prvog čoveka kluba iz Jagodine Gorana Milanovića da su “klubovi iz unutrašnjosti osuđeni na poraz, ma koliko dobro igrali u Beogradu”, oštro je replicirao sportski direktor Zvezde Ivan Adžić, a u debatu se uključio i prvi čovek Partizana Dragan Đurić. On je u izjavi za “Blic” rekao da “postoje brojni klubovi koji su oštećeni protiv Crvene zvezde”.

Predsednik Partizana Dragan Đurić ne vidi svoj klub u pričama o povlašćenima klubovima.

Razgovarao sam sa Milanovićem iz Jagodine, a ranije i sa ljudima iz Rada, OFK Beograda i BSK-a i svi su tvrdili da su oštećeni protiv Zvezde! Čak i to da su pet dana pre meča znali ko će suditi njihove mečeve protiv Zvezde. Za Partizan je u jesenjoj sezoni dosuđen samo jedan penal i to na Kup utakmici, pa je priča o tome bespredmetna”, izjavio je Đurić za dnevnik "Blic".

Po direktoru Javora Tomislavu Saviću, Milanovićeve tvrdnje nisu lišene osnova:

"Ima nešto u vazduhu što se oseća kad gostujemo u Beogradu, zbog čega imamo utisak da smo osuđeni da izgubimo. Možda postoji neka „veza“ između velikih klubova i sudija, ali ne bih u to uvlačio čitavu Zajednicu Superlige ili FSS. Nama je jesenas protiv Partizana poništen čist gol iako je lopta prešla gol-liniju, uzalud smo se žalili. Na snimku navodno nije moglo da se utvrdi da li je gol regularan.

U Mladom radniku, novajliji u eliti, nemaju loša iskustva sa suđenjem na utakmicama protiv beogradskih velikana.

Sudije greše, ali ne tako drastično da bi se to podvodilo pod nameru ili nečije favorizovanje. Suđenje na utakmicama protiv Zvezde i Partizana nije uticalo na rezultat, pa ne bih rekao da imaju nekakav popust. Prvi put u istoriji igramo u Superligi, a jedinu primedbu imali smo na suđenje protiv OFK Beograda na Karaburmi“ kaže direktor Požarevljana Miodrag Rajković.

Mi smo se sa Zvezdom prepucavali zbog reflektora na našem stadionu, ali ne mogu reći da su nas sudije „sekle“ na utakmicama sa njima i Partizanom - kaže direktor Napretka Dragiša Binić. - Sudije nekad odsviraju na našu štetu, drugi put u korist, pa ne vidim u tome tendenciju. Generalno, suđenje nije idealno, ali je bolje nego prethodnih godina. Vidite šta sudije rade u Evropi, i to nekažnjeno, pitam se šta bi bilo da i kod nas tako navlače na jednu stranu!

Međutim, iako pojedini čelnici klubova “spuštaju loptu” čini se da je već posle prvih prolećnih 90 minuta jasno da nas očekuje “rat” saopštenjima i optužbama, sa svih strana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

136 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve