Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.03.2010.

20:35

EP 2012: Kranjčar želi baraž

Selektor Crne Gore Zlatko Kranjčar istakao je da je cilj njegove selekcije u kvalifikacijama za EP 2012. godine borba za drugo mesto i baraž.

Izvor: B92, uefa.com

Autor:B92, uefa.com

Default images

“Engleska je apsolutni favorit u grupi, dok su ostali timovi prilično izjednačeni. Švajcarska, Bugarska i Vels nisu ništa kvalitetniji od Crne Gore. Želim da se borimo za drugo mesto, to je moj cilj”, istakao je Kraljčar za sajt UEFA.

“Moji igrači moraju imati istu želju i ambiciju. Što su veći ciljevi, to su veći i rezultati. Svestan sam našeg neiskustva u internacionalnim utakmicama, ali sam gledajući mečeve Crne Gore video veoma talentovanu grupu igrača. Ovaj posao je veliki izazov za mene”, rekao je 53-godišnji hrvatski stručnjak..

Kranjčar je uporedio nosioce igre crnogorskog tima sa nisiocima reprezentacije Hrvatske koju je predvodio na Svetskom prvenstvu 2006.

“Tada sam u Hrvatskoj imao Dada Pršu, Ivicu Olića, Luku Modrića, Niku Kraljčara, a sada imam Mirka Vučinića, Stevana Jovetića i Simona Vukčevića, koji su, u najmanju ruku, na istom nivou”.

Crna Gora je u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi osvojila devet bodova, remizirajući na čač šest od deset mečeva.

“Svi ti remiji su lako mogle biti pobede da su igrači imali makar malo veću strast i pobednički mentalitet. Primetio sam i da je taktička disciplina morala biti bolja, posebno u odbrani. To su stvari koje želim da poboljšam. Ukoliko uspem u tome Crna Gora će biti veoma opasan tim”.

Svoj debi na crnogorskoj klupi Kranjčar će imati u sredu protiv selekcije Makedonije, ali neće moći da računa na glavnog igrača Stevana Jovetića koji će igrati za mladu selekciju u kvalifikacijama za U-21 EP.

“Imamo problema sa nekoliko povređenih igrača, imali smo i samo dva treninga pa se ni ne poznajemo dovoljno dobro. U svakom slučaju, želim pozitivan rezultat u Skoplju. To bi bilo veoma bitno za mene i igrače. Pun sam optimizma, ne samo za ovaj meč nego za svaki drugi, jer verujem u svoj tim i sebe”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve