Stevanović: "Ništa ne može na silu"

Goran Stevanović je preozeo Partizan u septembru 2009, a ove zime je napravio prve velike rezove. Zahvalio se Đorđeviću, na klupu je preselio Moreiru i Dijaru.

Izvor: B92, Večernje novosti Srbija
Podeli

I pored pojednih kritika, posebno navijača, Stevanović nije odstupio od svoje ideje. "Neću da sastavljam ekipu po željama! A, čak i kada bih to činio, opet ne bi tih prvih 11 bili svima po ukusu. Ako ispunjavaš želje, ako nemaš svoje mišljenje, stav, nemaš hrabrosti da istraješ, onda si promašio posao".

"Neću da pravim rezultat sa tuđim mišljenjem. Hoću svoj stav, svoju ideju i svoj na kraju učinak. Ako treba da prelazim preko trnja sve vreme, ni to nije problem. Ne bežim ni od otkaza na kraju, dešavalo se to i najvećim trenerima, ali baš zato što su gurali svoje, što nisu padali na kompromisima".

Moreira je po mnogima najbolji igrač Partizana, Dijara je najbolji strelac dve godine uzastopno, Đorđević je bio kapiten ekipe, okosnica odbrane.

"To možda tako neko doživljava, ali za mene tu nema nikakvih rizičnih poteza. Pa, nisam prvih 11 izvukao iz šešira, nego se ekipa sklapala, kockice slagale na pripremama. Sve je izbrušeno na terenu. Dijara je, recimo, tokom celih priprema imao probleme sa leđima i verovatno zbog toga još nije u najboljoj formi. Moreiru je, pretpostavljam, pogodilo sve što se pisalo i pričalo u prethodnom periodu".

Ipak, nije se odrekao ni Dijare niti Moreire. Niti su njih dvojica zavezani za klupu za celo proleće.

"Možda će obojica igrati u Čačku! Ili možda protiv Javora. Igraćemo i sa dva špica i sa Moreirom i Saletom Ilićem zajedno u timu, ali za sve to mora da dođe pravo vreme, ne može na silu. A, kada dođe maj onda ćemo da vidimo, onda ćemo da ocenimo ko je bio najbolji, ko je bio kakav".

Plavi ne sumnja u snagu aktuelnog tima, uveren je u srećan kraj.

"Verujem u ovu ekipu, niko nas i ništa neće uzdrmati, jer smo najbolji na ovom delu prostora".

Stevanović kaže da ima argumente u rukama za sve odluke, ali da ne želi da sada o njima polemiše. Svu analizu i sve ocene ostavlja za kraj sezone.

"Uopšte ne razmišljam o tome šta će biti ako ne uspemo, zato što ne bežim od odgovornosti, ne krijem se. Moje su odluke, imam svoj stav. Mogu da me kritikuju, ali sve sam poteze povukao na osnovu učinjenog na pripremama, na osnovu rada. Nikad ništa nisam radio iz inata. Svi su imali priliku da se pokažu, tih prvih 11 se samo iskristalisalo po učinku u prethodnih mesec dana".

Ukoliko uspe u svojoj nameri, i donese Partizanu titulu, treću uzastopnu, a prvu nakon što je bio drugi na polusezoni, Stevanović neće biti pukovnik nego general.

Fudbal

Frej dva meseca van terena

Napadač Bazela, švajcarski reprezentativac Aleksander Frej odsustvovaće sa terena oko dva meseca zbog preloma ruke, saopštio je trofejni švajcarski klub.

Fudbal nedelja 21.02. 22:11 Komentara: 3