Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.02.2010.

20:28

Runi: "Strašni Kapelo sve promenio"

Vejn Runi rekao je da je bio veoma uplašen kada je Fabio Kapelo preuzeo Englesku, ali da je italijanski trener uneo pozitivne promene u reprezentaciju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Kada se Kapelo prvog dana pojavio pred reprezentativcima bio je strašan. On je na tri sekunde prekidao trening, stajao medju igračima na terenu i pokazivao nam šta bi trebalo da radimo. To je bilo ludo i uznemirujuće. Sve je promenio", rekao je Runi medijima.

"Ako pogrešite na treningu morate da se čuvate. On sve snima. Jednom je bio nezadovoljan učinkom Glena Džonsona, pa mu je na snimku pokazao gde je grešio. Sve mora da bude po pravilima. Ali, ostvarili smo fantastične rezultate i svi smo srećni što je naš trener", dodao je on.

Runi je rekao da je Kapelo mnogo pomogao reprezentativcima na psihološkom planu.

"Vratio je samopouzdanje u ekipu, a meni je dao više slobode u igri. Pojedinim igračima, koji nisu verovali da su dovoljno dobri za nacionalni tim, vratio je samopouzdanje i to se osetilo na utakmicama", rekao je on.

Napadač Junajteda rekao je i da je Kapelov način rada potpuno drugaciji od rada bivšeg selektora Engleske Svena Jorana Eriksona.

"Sven je bio toliko opušten i svima je to bilo čudno. Igrači su mu govorili šta žele da rade na terenu, ali bio je dobar trener. Odveo nas je do četvrtfinala na Svetskom prvenstvu i to je dobar rezultat", zaključio je Runi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve