FIFA strahuje od afričke medicine

Svetska fudbalska federacija strahuje da bi fudbaleri na predstojećem SP u Južnoj Africi mogli da koriste stimulanse dobijene iz tradicionalne afričke medicine.

Izvor: B92 Svet
Podeli

Afrička medicina trenutno ne spada u zabranjene supstance. Predsednik medicinskog komiteta FIFA Mihel D'Hog rekao je danas da bi Svetska antidoping agencija (WADA) trebalo da analizira pojedine afričke biljke, koje bi sportisti mogli da koriste kao doping sredstva.

On je istakao da je saznao za taj problem na medicinskoj konferenciji FIFA, koja je ovog vikenda održana u San Sitiju, u Južnoj Africi.

Lekar reprezentacije Južne Afrike Ntlopi Mogoru rekao je da pojedine biljke, koje uglavnom rastu u tropskim afričkim zemljama kao što je Gana, mogu da proizvedu produkte steroida koji nisu na listi zabranjenih supstanci i da se njihovo prisustvo u organizmu ne može utvrditi doping testovima.

Fudbal

Frej dva meseca van terena

Napadač Bazela, švajcarski reprezentativac Aleksander Frej odsustvovaće sa terena oko dva meseca zbog preloma ruke, saopštio je trofejni švajcarski klub.

Fudbal nedelja 21.02. 22:11 Komentara: 3