Nova vest
Fudbal

Petak, 12.02.2010.

22:49

Pobeda M'gladbaha, uzbudljiv vikend

Fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha pobedili su Nirnberg na svom terenu sa 2:1 u uvodnom meču 22. kola Bundeslige.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Domaći su poveli pogotkom Roberta Kolautija u 27. minutu, gosti iz Bavarske izjednačili su preko Alberta Bunjakua u 47. minutu, a trijumf Borusiji doneo je Rob Frend golom u 74. minutu. Menhengladbah je sada 'skočio' na 11. poziciju sa 28 bodova, a Nirnberg je 17. sa 16 bodova.

U derbiju subotnjeg program 22. runde Bundeslige u Leverkuzenu se sastaju Bajer i Volfsburg, trenutno prvoplasirani tim protiv branioca titule.

"Jednostavno, danas je Bundesliga toliko jaka da da u svakoj utakmici morate da odigrate maksimalno kako biste pobedili. Pogotovo je to slučaj sa Volsfsburgom, koji ima sjajne igrače", kaže fudbaler Bajera Rene Adler.

Volfsburg, koji je trenutno 12. na tabeli, još nema pobedu pod komandom novog trenera Lorenc-Gantera Kestnera, ali on se nada da će se to ubrzo promeniti.

"Obično ne bi bilo iznenađenje da branilac titule slavi u Leverkuzenu, ali očigledno je da sada ljudi ne veruju u nas. Ali, ja sam siguran da ćemo ponovo zaigrati dobro ako budemo jedinstveni. Ako to uspemo u subotu, ne bi me iznenadila ni pobeda".

U nedelju se igra jedan od najvećih derbija iz 90-ih godina, pošto Bajern na Alijanc areni dočekuje Borusiju iz Dortmunda.

U kombinaciju za tim Bavaraca vraćaju se golman But, Van Bujten i Švajnštajger, a još je neizvestan nastup Klosea, Pranjića i Olića. Među igračima Bajerna vlada virus gastroenteritisa, trener Luj Van Gal kaže u najgorem mogućem momentu.

"Očekujemo da se razbole još neki fudbaleri, što je vrlo loše jer imamo dva meča nedeljno, a svi su važni", izjavio je holandski stručnjak, čiji tim je trenutno drugi na tabeli Bundeslige, a sledeće srede gostuje Fiorentini u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Borusija je peta na tabeli sa 36 bodova, a trener Jirgen Klop ne misli da je njegov tim bez šansi u Minhenu.

"Ne idemo sigurno na turističku turu oko stadiona. Ipak, igraćemo protiv najboljeg tima u Nemačkoj i samo visokim nivoom odlučnosti možemo da im se suprotstavimo".

Bundesliga, 22. kolo:
petak:
Borusija Menhengladbah – Nirnberg 2:1
Kolauti 27, Frend 74 - Bunjaku 47
subota:
Bajer Leverkuzen – Volfsburg
Štutgart – HSV
Bohum – Hofenhajm
Hanover – Verder
Bajern – Borusija Dortmund
nedelja:
Šalke – Keln
Ajntraht – Frajburg

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve