Nova vest
Fudbal

Petak, 12.02.2010.

20:53

Poklepović novi trener Hajduka

Splitski Hajduk imenovao je u petak Stanka Poklepovića (72) za novog šefa stručnog štaba 'bilih'.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Poklepović će Hajduk voditi do kraja sezone sa mogućnošću produženja ugovora, a zamenio je Edoarda Reju, koji je u sredu preuzeo rimski Lacio. Ovo je njegov povratak na klupu 'bilih' nakon sedamanest godina. 1993. godine na klupi ga je nakon četiri kola zamijenio Ivan Katalinić. Uoči nastavka sezone Hajduk zauzima sedmo mesto na tabeli prvenstva Hrvatske sa 11 bodova zaostatka za vodećim zagrebačkim Dinamom.

Poklepović će možda već u prijateljskom meču protiv Željezničara biti na klupi 'bilih'.

"Ciljevi se znaju, osvajanje Kupa i poboljašnje pozicije u prvenstvu. Imam signale da je Reja radio dobro, a o meni se zna da imam dve ljubavi, suprugu i decu te fudbal. Nije mi opterećenje što smo dogovorili saradnju na tri meseca. Igrače dobro poznajem, ekipa ima kvalitet. Moje je da ovu sliku koju je obojio Reja obojim još jačim bojama", rekao je Poklepović.

Veliki gubitnik Poklepovićevog izbora je Igor Tudor. On neće biti u stručnom štabu jer će sa Poklepovićem raditi Joško Španjić i Tonči Gabrić, a o fizičkoj pripremi brinut će se Duje Poljak.

"Koliko znam, Tudor je u prvi tim ušao isključivo zbog trenera Reje", objasnio je Poklepović

Tokom trenerske karijere Poklepović je, osim Hajduka, vodio još podgoričku Budućnost, banjalučki Borac, Osijek, APOEL (Kipar), Publikum Celje (Slovenija), Ferencvaroš (Mađarska) i iranske klubove Persepolis, Sepahan i Damaš Gilan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve