Nova vest
Fudbal

Petak, 12.02.2010.

19:22

FA: Čelsi na Kardif, Siti - Stouk

U Engleskoj su za vikend na programu mečevi osmine finala FA kupa, a u dva meča sastaju se premijerligaši - Mančester Siti – Stouk i Bolton – Totenhem.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čelsi, trenutno vodeći tim na tabeli Premijer lige, dočekuje Kardif, Derbi na svom terenu igra sa Birmingemom, a Reding dočekuje Vest Bromvič Albion. Portsmut gostuje Sauthemptonu, a u nedelju se, osim duela Boltona i Tot'hama, sastaju Kristal Palas – Aston Vila i Fulam – Nots Kaunti.

Čelsi je poslednjih dana potresen aferom Džona Terija, posle koje je kapiten napravio dve greške i bio najveći krivac za poraz od Evertona. Teri je dobio nekoliko dana slobodno, a 'Plavci' će u delimično kombinovanom sastavu pokušati da nadigraju Kardif. Menadžer Karlo Ančeloti počeće sa Ilarijom na golu, a u timu će biti i Danijel Staridž. Srpski reprezentativac Branislav Ivanović najavljen je na klupi za rezervne igrače, baš kao i Nemanja Matić.

Tim iz prestonice Velsa ima problema sa povredama jer su čak osmorica fudbalera van stroja. Kardif je trenutno treći na tabeli Čempionšipa, a u prethodnoj rundi eliminisali su Lester. Velšani su 2008. godine igrali finale FA kupa i izgubili su od Portmsuta.

Mančester Sitiju bi bilo vrlo značajno da osvoji trofej posle silnih ulaganja u timu, a FA kup je idealna prilika. Sledeće prepreka 'Građanima' je Stouk, koje su krajem prošle godine na svom terenu savladali sa 2:0, a na ruku im ide i činjenica da imaju osam uzastopnih pobeda kod kuće.

I Stouk je u odličnoj formi, pošto nema poraz u 2010. godini (četiri pobede i tri remija). Ako pobedi, Stouk će prvi put od 1972. igrati u četvrtfinalu, a te godine su dogurali i do polufinala.

U nedelju će derbi igrati Bolton i Totenhemna stadionu Ribok. Oba tima imaju dosta posla u prvenstvu - Bolton je pretposlednji i grčevito se bori za opstanak, dok su 'Pevci' u jeku borbe za plasman u Ligu šampiona.

subota:
Čelsi – Kardif 13h
Derbi – Birmingem 16h
Mančester Siti – Stouk 18.15h
Reding – Vest Bromvič Albion 16h
Sauthempton – Portsmut 13.30h
nedelja:
Bolton – Totenhem 14.30h
Kristal Palas – Aston Vila 16.45h
Fulam – Nots Kaunti 16h

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve