Sivić objavio spisak za pripreme

Tomislav Sivić, novi selektor mlađih omladinaca Srbije (igrači rođeni 1992. godine) vodi na desetodnevne priprema 23 igrača.

Izvor: B92, zvanični sajt Srbija
Podeli

Tokom boravka u Makedoniji, na Dojranskom jezeru, U-18 selekcija Srbije igraće i dva prijateljska meča, jedan je već zakazan, sa selekcijom Grčke u Polikastru, 24. februara.

Pozive za pripreme u hotelu "Istatov" na Dojranu dobili su golmani Spasoje Stefanović (BSK, Borča), Nikola Stevanović (Rad), igrači odbrane Vladimir Kovačević (Vojvodina), Marko Petković (OFK Beograd), Stefan Radovanović (Crvena zvezda), Aleksandar Pantić (BSK, Borča), Lazar Ćirković, Milan Rundić (Rad), Đorđe Knežević (Grashopers), igrači sredine terena Ivan Rogač, Aleksandar Simović (Crvena zvezda), Goran Čaušić, Aleksandar Kovačević (Crvena zvezda/Sopot), Miloš Jojić, Nenad Lukić (Partizan), Mile Savković (BSK, Borča), Kristijan Miljević (PAOK), Andrej Mrkela, Aleksandar Đorić (OFK Beograd), Stefan Srnić (Rad) i napadači Nikola Trujić (Partizan), Nikola Stojiljković (Rad), Đorđe Šušnjar (Vojvodina), Luka Milunović (OFK Beograd) i Stefan Dražić (Radnički, Obrenovac).

Pripremama u Makedoniji će se takođe naknadno priključiti i godinu dana stariji golman Mateo Radovanović (1991) iz Panatinaikosa, čije mogućnosti ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije žele još jednom da provere kako bi konkurisao za aktuelnu omladinsku reprezentaciju koju predvodi Aleksandar Stanojević.

Tokom boravka na Dojranu, naša selekcija do 18 godina odigraće najmanje dve prijateljske utakmice, a dogovoren je duel sa vršnjacima Grčke 24. februara od 15.30 u mestu Polikastro. Drugi duel planiran je za 21. februar, a rival će biti neka od ekipa koje u to vreme budu boravile u regionu Dojrana.

Iz opravdanih razloga sa ove akcije će izostati fudbaleri koji su već standardni u godinu dana starijoj selekciji, Marko Dmitrović (Crvena zvezda), Jovan Krneta, Darko Brašanac (Partizan), Filip Đuričić (Herenven), Uroš Ćosić (CSKA, Moskva), a zbog povrede Tomislav Sivić ne može da računa ni na još jednog golmana Nikolu Perića (Vojvodina).

Ova selekcija fudbalera u kvalifikacioni ciklus za Prvenstvo Evrope ulazi od jeseni ove godine, a prvi krug očekuje ih od 7. do 12. oktobra 2010. u Bugarskoj, gde će nam pored domaćina rivali biti još Republika Irska i Luksemburg.

Od prijateljskih utakmica za sada su ugovoreni dueli sa Crnom Gorom (12. jun), Slovenijom (10. i 12. avgust), kao i tradicionalni međunarodni turnir "Stevan Vilotić - Ćele" od 4. do 9. septembra, gde će nam rivali biti Ukrajina, Izrael i Mađarska.

Fudbal

Preminuo Nikola Bugarčić

U Beogradu je u četvrtak 11. februara, u 89. godini umro Nikola Bugarčić (25. 2. 1921 – 11. 2. 2010), nekadašnji predsednik Skupštine FK Crvena zvezda.

Fudbal petak 12.02. 19:05 Komentara: 6
strana 1 od 2 idi na stranu