Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.01.2010.

23:37

Kup Italije: Kolarov strelac

Plasman u četvrtfinale italijanskog kupa obezbedili su Juventus, Milan, Katanija, Fiorentina, Udineze i Lacio. Roma i Inter su ranije obezbedili prolaz.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Lacio je na Olimpiku savladao Palermo sa 2:0 golovima Kolarova i Folkarija. Katanija, koju sa klupe vodi Siniša Mihajlović, izbacila je Đenou pobedom na njenom stadionu zahvaljući dvostrukom strelcu Plazmatiju. Milan i Udineze savladali su trećeligaše, dok je Fiorentina uspela da preokrene rezultat u meču sa Kijevom, a Juventus je ubedljivo savladao Napoli (3:0).

Katanija je u meču sa Đenoom povela već u petom minutu kada je Plazmati uspešno izbegao ofsajd zamku i savladao Skarpija. Posle tri minuta, opet je loše reagovala odbrana Đenoe, Maskara je asistirao Plazmatiju koji postiže drugi gol na meču. Domaći tim je uspeo da smanji prednost gostiju u 57. minutu golom Rosija, ali to je bio i konačan rezultat ovog susreta.
U ekipi Đenoe svih 90 minuta na terenuje proveo Nenad Tomović.

Milan je sa praktično drugom postavom savladao trećeligaša Novaru na svom stadionu golovima Inzagija i Flaminija. Leonardo je za ovaj meč odlučio da odmori Ronaldinja, Nestu, Borijela, Bekama, Pata i Sedorfa. Gostujući tim je imao podršku sa tribina od čak 10 hiljada svojih navijača. Milan je poveo u 12. minutu posle gola Inzagija. Gosti su izjednačili u u 46. minutu golom Gonzalesa. Pobedu Milanu doneo je Flaminu sjajnim golom deset minuta pre kraja susreta.

Juventus je posle serije loših rezultata u Seriji A odigrao odlično u susretu sa Napolijem, koji odlično igra ove sezone u Seriji A i trenutno je u igri čak i za četvrto mesto koje vodi u kvalifikacije u Ligu šampiona. Dijego je posigao vodeći gol u 24. minutu, dok je u drugom poluvremenu dvostruki strelac bio legenda Juventusa Alesandro Del Pjero, koji je golom u 77. minutu i šest minuta kasnije golom iz penala doneo ubedljivu pobedu svom timu.

Fiorentina je uspela da preokrene rezultat u meču sa Kijevom i obezbedi plasman u četvrtfinale. Gosti iz Verone poveli su već u sedmom minutu golom Grinočea. Mutu je izjednačio rezultat u 34. minutu, ali je gostima posle samo tri minuta novu prednost doneo Bentivoglio. Ipak u durgog poluvremenu, u razmaku od samo tri minuta, golovima Babakara i Mutua Fiorentina preokreće rezultat. Gol Fiorentine posle dužeg vremena branio je Vlada Avramov.

Udineze je bio veliki favorit u meču sa Lumecaneom i golovima Lodija i Koradija slavio sa 2:0 na svom terenu i obezbedio prolaz u četvrtfinale gde ga čeka ekipa Milana. U ekipi Udinezea igrali su Aleksandar Luković i Dušan Basta.

U poslednjoj utakmici osmine finala italijanskog kupa Lacio je bio bolji od Palerma i slavio sa 2:0. Prvi gol za rimsku ekipu postigao je odlični Aleksandar Kolarov u drugom minutu drugog poluvremena. Konačan rezultat postavio je Flokari u 74. minutu.

Juventus – Napoli 3:0
(Dijego 24, Del Pjero 77, 83(p))
Milan – Novara 2:1
(Inzagi 12, Flamini 80 – Gonzales 46)
Đenoa – Katanija 1:2
(Rosi 56 – Plazmati 5, 8)
Fiorentina – Kijevo 3:2
(Mutu 34, 77, Babakar 75 – Granoče 7, Bentivoglio 37)
Udineze – Lumecane 2:0
(Lod 45 (p), Koradi 60)
Lacio – Palermo 2:0
(Kolarov 57, Folkari 74)

1/4 finale:

Roma – Katanija
Milan – Udineze
Inter – Juventus
Fiorentina - Lacio

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve