Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.01.2010.

14:29

Premijer 'zamenio' Jovanovića

Milan Jovanović, igrač Standarda, dobitnik je Zlatne kopačke namenjene najboljem igraču Belgije, ali je priznanje primio predsednik belgijske vlade Iv Leterm.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Veliki navijač kluba iz Liježa tako je 'zamenio' Jovanovića koji nije prisustvovao gala večeri u Ostendeu. Pod naslovom "Milan Jovanović, zlatni Srbin", list La libr Belžik kaže da je Jovanović "svojim šarmom obeležio Belgiju".

"Sposoban je da (skoro) odgrize uvo (protivniku), ali i da zagrli sudiju. Često egoista... voli i da u prvi plan istakne svog saigrača. Može biti umiljat, ali i da pobesni. Milan Jovanović je nepredvidiv momak, ali ima pobednički mentalitet i svoju ličnost - što je potvrdio tako što je poštovao odluku njegovog kluba da bojkotuje ceremoniju i tako postao prvi laureat koji nije došao na svečanost uručenja", piše list.

List zaključuje da je 'Zmija', kako u Belgiji zovu Jovanovića, "uz sve to divan igrač sposoban da sam odluči utakmicu, svojom brzinom sa loptom u nogama, svojim razarajućim driblingom i svojim smislom za igru. On je često bio najbolji na velikim mečevima, uključujući i međunarodne, budući da je za reprezentaciju Srbije dao devet golova u 23 utakmice".

List takođe konstatuje da Jovanović "nije mogao da ode bez trofeja, jer "tokom četiri sezone koje je proveo u Standardu nije prestao da daje
golove. Ovaj trofej je nagrada pred njegov najavljeni odlazak
", zaključuje belgijski dnevnik.

Sam Jovanović, koji je odbio da prisustvuje ceremoniji, najavio je da će verovatno na leto otići u Liverpul, a ne u Milano, kako se najavljivalo.

Zlatna kopačka Milanu Jovanoviću je treći uzastopni trofej koji dobijaju igrači Standarda,koji su na taj način smanjili razliku u odnosu na velikog rivala Anderleht, koji je očekivao da će ove godine jedan od dva njegova igrača doneti klubu 20. priznanje.

Jovanović je dobio 218 glasova i iza sebe ostavio dva igrača briselskog Anderlehta Mbarka Busufu koji je dobio 174 glasa i Romelu Lukakua sa
167 glasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve