Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.01.2010.

23:41

FA kup: Podvig Redinga na 'Enfildu'

Fudbaleri Redinga eliminisali su Liverpul u trećoj rundi FA kupa pošto su slavili sa 2:1 posle produžetaka na Enfildu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Liverpul je vodio posle prvih 45. minuta autogolom Bertrana, ali su gosti u 90. iz penala koji je skrivio Benajun stigli do dodatnih pola sata. U nastavku je Reding golom Longa priredio novu senzaciju u takmičenju nakon eliminacije Mančester junajteda od Lidsa. U drugom meču Njukasl je sa ubedljivih 3:0 eliminisao Plimut, a briljirao je Lovenkrands koji je zabeležio het-trik.

Liverpul je veoma loše igrao protiv drugoligaša Redniga čiji su igrači bili veoma inspirisani. Tim Rafe Benitesa je uz mnogo sreće ipak došao do vođstva zahvaljujući autogolu Bertrana posle šuta Džerarda u završnici prvog poluvremena. U narednih 45. minuta Liverpul je uspeo da očuva vođstvo i pored dva promašena zicera gostiju, ali je u završnici meča Josi Benajun ipak poklonio produžetke Redingu napravivši penal koji je realizovao Sigurdson. I u nastavku meča gosti su bili bolji, pa su već u desetom minutu prvog produžetka posle sjajne akcije i centaršuta Gunarsona sa desne strane, Long je bio na pet metra i glavom savladao Kavaljerija za veliki podvig.

FA Kup:
Liverpul – Reding 1:2 (1:0)
Bertran 45ag – Sigurdson 90p, Long 100
Njukasl – Plimut 3:0 (2:0)
Lovenkrands 10, 40, 72

utorak:
Birmingem – Notingem Forest 1:0 (0:0)
Bristol Siti – Kardif 1:1 (0:0)
Kvins Park Rendžers – Šefild junajted 2:3 (0:1)
Koventri – Portsmut 1:2 (1:0)
produžetci
Derbi – Milvol 2:1 (0:0) produžeci
Akrington – Džilingem odloženo
Brentford – Donkaster odloženo
Nots kaunti – Forest Grin odloženo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve