Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.01.2010.

19:23

KAN: Gabon iznenadio Kamerun

Fudbaleri Gabona napravili su veliko iznenađenje na Kupu afričkih nacija, savladavši selekciju Kameruna sa 1:0, golom Danijela Kuzena.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini pogodak viđen je u 16. minutu kada je kapiten Gabona iskoristio grešku Rigoberta Songa i hladnokrvnim udarcem sa oko 11 metara savladao Idrisa Kamenija. Gabon je većim delom meča bio inferiornija ekipa, ali je zahvaljujući dobroj odbrani ipak uspeo da dođe do pobede u meču grupe D. u Drugom meču grupe, Zambija i Tunis su igrali nerešeno 1:1.

’Lavovi’ su tako nastavili sa lošim izdanjima na svojim premijernim mečevima na Kupu afričkih nacija, na kojem važe za jednog od favorita.

Kamerunci su koristili svoju brzinu i snagu da bi vršili pritisak na ekipu Gabona, koja je ipak odolevala napadima protivnika. Prvi je zapretio Ahil Emana, udarcem sa distance, ali je Gabon bio taj koji je došao do gola, a strelac je bio centarfor Hal Sitija Danijel Kuzen. Kamerunci su pokušavali brzim kontranapadima preko trija Eto’o – Vebro – Emana, ali se na pauzu otišlo sa prednošću Gabona.

U nastavku Aleksander Song je dobro uposlio Čoija, ali je rezultat bio samo još jedna propuštena prilika za Kamerun. Samo par momenata kasnije Vebo je bio u prilici posle loše odbrane Gabona, ali je udarcem glavom promašio gol. U nastavku Eto’o je imao nekoliko dobrih prilika, ali je defanzivna linija Gabona odolela i donela svom timu istorijsku pobedu.

Gabon je tako već posle prvog meča preuzeo vodeću poziciju u grupi D u kojoj se još takmiče i Zambija i Tunis, koji su podelili bodove - 1:1.

U vođstvo je došla ekipa Zambije, preko Džejkoba Mulenge u 19. minutu, najavivši novo iznenađenje na ovogodišnjem Kupu afričkih nacija. Da do iznenađenja ipak ne dođe, pobrinuo se Zuer Dauadi, koji je u 40. minutu golom, ispostaviće se, obezbedio bod za svoju ekipu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve