Nova vest
Fudbal

Petak, 25.12.2009.

16:55

Sušić nasleđuje Ćiru Blaževića

Nekadašnji fudbaler Sarajeva i bivši reprezentativac Jugoslavije Safet Sušić biće imenovan za selektora reprezentacije BiH, objavili su sarajevski mediji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na tom mestu on bi trebalo da nasledi Miroslava Blaževića, koji je sa velikim uspehom vodio nacionalnu selekciju BiH u kvalifikacijama za prvenstvo sveta. Bosna i Hercegovina je u baražu za odlazak na Svetski kup izgubila od Portugalije, a Blažević je otišao zbog razmirica sa jednim od naboljih igrača Zvjezdanom Misimovićem.

Sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH zakazana je za utorak i očekuje se da će Sušić tada biti promovisan u selektora. Kako pišu mediji, za angažovaje Sušića su svi članovi Predsedništva nacionalnog fudbalskog saveza.

Sušić (54) je 2000. godine proglašen za najboljeg bosanskohercehovačkog fudbalera u 20. veku, a legenda je nekadašnjeg prvaka Jugoslavije Sarajeva. Za tim sa Koševa od 1972. do 1982. godine odigrao je 350 utakmica i postigao 250 golova.

Narednih devet sezona proveo je u Pari Sen Žermenu, čiji navijači su ga proglasili za "princa sa Parka prinčeva".

Za reprezentaciju Jugoslavije Sušić je odigrao 51 utakmicu i postgao 21 gol, a njegov početak reprezentativne karijere još niko nije ponovio.

Debitovao je za "plave" 5. oktobra 1977. godine u Budimpešti protiv Mađarske i postigao dva gola, da bi već u narednom susretu protiv Rumunije u Bukureštu zabeležio het-trik.

Godine 1979. proglašen je za najboljeg fudalera Jugoslavije, a pripalo mu je i priznanje za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine.

Trenersku karijeru počeo je 1994. godine u Kanu, a potom je vodio turske klubove Istanbul, Konja, Ankaraguču, Rize i Ankaru, kao i Al Hilal iz Saudijske Arabije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve