Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.12.2009.

10:46

Luka Toni prelazi u Romu

Fudbaler Bajerna iz Minhena Luka Toni preći će u Romu u januarskom prelaznom roku, preneli su u četvrtak italijanski mediji.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Mediji navode da su se čelnici Bajerna i Rome postigli dogovor i da će 32-godišnji napadač u januaru preći u rimski tim. Toni je ranije izjavio da ponovo želi da zaigra u Italiji, kako bi se vratio u formu i izborio mesto u reprezentaciji na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Toni je u veoma lošim odnosima sa trenerom Bajerna Lujom van Galom, zbog čega je najavio da želi da napusti klub. On je zbog povrede propustio veći deo drugog kruga šampionata prošle sezone, ali je ipak završio kao najbolji strelac ekipe sa 14 golova iz 25 utakmica.

Tokom oporavka, u septembru je odigrao dve utakmice za drugi tim Bajerna. On je u medijima kritikovao rad kluba zbog čega ga je uprava oštro kaznila, a predsednik četvorostrukog prvaka Evrope Uli Henes je početkom nedelje izjavio da će pustiti italijanskog fudbalera bez obeštećenja.

Toni će, navodno, u januaru zvanično biti predstavljen kao novi igrač Rome.

Toni je u karijeri, izmedju ostalih klubova, igrao i za Modenu, Empoli, Palermo i Fiorentinu. Za reprezentaciju Italije, sa kojom je osvojio Svetsko prvenstvo 2006. godine, odigrao je 47 utakmica uz 16 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve